Redsi lako sa milijarderima, Trentova raketa i veliki jubilej!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.12.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda Liverpula i novi gol Mohameda Salaha koji ide ka obaranju rekorda.

EPA-EFE/Lynne Cameron
EPA-EFE/Lynne Cameron

Povezane vesti

Njukasl je došao do prednosti u 7. minutu utakmice kada je tekla kontra po levoj strani gostiju, na kraju se lopta odbila Šelviju koji je dočekao da šutne sa 25 metara od gola i da pogodi mrežu Alisona koji se nije ni pomerio.

Kontroverze nakon prvog gola Liverpula.

Igrao se 21. minut kada je Žota uspeo da pogodi mrežu Njukasla, ali je sve ostalo u senci jer je Portugalac zatresao mrežu pošto je jedan od fudbalera Njukasla ležao na zemlji povređen. Fudbaleri Liverpula nisu marili, na kraju egzekucija Žote iz drugog pokušaja.

U 25. minutu već je vodio Liverpul, Šelvi je ovoga puta tragičar, izbacio je Manea u situaciju 1 na 1, na kraju nakon odbitka Salah postiže goli uspeva da izjednači rekord Džejmija Vardija.

Igrao se 71. minut kada je Njukasl mogao do izjednačenja, Šelvi je tada pokušao iz slobodnog udarca kada je lopta prošla malo pored gola, a onda je na drugoj strani deset minuta kasnije Mane pokušao da pogodi, ali je Dubravka bio na mestu.
I onda najlepši detalj utakmice, 87. minut i fantastičan gol Trenta Aleksander-Arnolda, sačekao je loptu na 20 i kusur metara od gola Dubravke, ispalio raketu i pogodio za konačnih 3:1.

Tada su sve dileme bile otklonjene, Njukasl će morati da poradi dosta na opstanku, verovatno mnogo i tokom prelaznog roka, a sa druge strane Liverpul nastavlja svoju borbu za titulu.

Inače, ovo je bila 2000. pobeda Liverpula u elitnom rangu Engleske, prvi tim kojem je to pošlo za rukom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke