Rekorder Kejn postao miljenik "tobdžija", Siti više nije šampionski tim!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.02.2023.
19:24
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Konteovog Totenhema.

EPA-EFE/Isabel Infantes
EPA-EFE/Isabel Infantes

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema savladali su Mančester siti u velikom derbiju 22. kola Premijer lige.

Junak utakmice bio je sjajni Hari Kejn koji je svojim 267. golom u dresu Totnehma rešio pitanje pobednika i postao najbolji strelac u istoriji kluba.

Verovatno navijačima Totenhema neće biti drago ako na kraju sezone najveći rival Arsenal postane šampion engleske, ali su danas njihovi ljubimci omogućili "tobdžijama" da ostanu na "bezbednih" plus pet i utakmicu manje u odnosu na prvog pratioca Mančester siti.

Sa druge strane, ekipa menadžera Antonija Kontea trijumfom nad aktuelnim šampionom stigla je na samo bod manje od Njukasla i mesta koje vodi u Ligu Šampiona.

U prvih 45 minuta videli smo pravi taktički "rat" dvojice sjajnih trenera, a razliku je napravio maestralni Hari Kejn. Igrao se 15. minut kada je Hejbjerg osvojio loptu blizu kaznenog prostora gostiju posle greške Rodrija, asistirao Kejnu koji je u svom stilu pogodio za vođstvo "pevaca".

Uspeo je Konteov tim da potpuno "umrtvi" utakmicu nakon vođstva, a "uspavanku" u prvom delu prekinuo je Rijad Marez posle čijeg je udarca lopta pogodila prečku u drugom minutu sudijske nadoknade.

Tek u 59. minutu Gvardiola je u igru uveo Kevina de Brujnea koji je ušao umesto Mareza.

Od tog trenutka Siti je bio dosta bolji i počeo da pravi više problema odbrani Totenhema.

Dve dobre prilike u razmaku od 64. do 68. minuta imao je Hulian Alvarez, ali oba puta golman domaćih Ljoris nije morao ni da interveniše.

Sve je moglo biti rešeno u 70. minutu. Kejn se izborio za prostor pored defanzivaca Sitija, dobro šutirao, a Ederson još bolje odbranio.

U 87. minutu Totenhem je ostao sa desetoricom. Drugi žuti karton zaradio je štoper Kristijan Romero, ali Siti nije imao dovoljno vreme da iskoristi brojčanu prednost.

"Pevci" su odoleli u završnici i upisali veliku pobedu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke