Rekordni transfer začarao mrežu „Čekićara“

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.02.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Arsenal ne ume protiv Vest Hema od dolaska Rajsa

Povezane vesti

Najveći meč 24. kola Premijer lige odigraće se u nedelju od 15 sati kada će Vest Hem dočekati Arsenal u derbiju Londona. Arsenal će osokoljen trijumfom protiv Liverpula 3:1 otputovati na obližnje gostovanje Vest Hemu protiv kojeg ne zna za uspeh u poslednje dve utakmice.

Kao da je rekordni transfer Deklana Rajsa iz Vest Hema u Arsenal bacio kletvu na „Tobdžije“ pa tim Mikela Artete nikako da pronađe formulu za rušenje rivala iz istočnog Londona.

Prethodni premijerligaški okršaj dva tima odigran je na „Emirejtsu“ 28. decembra i Vest Hem je slavio 2:0 golovima Tomasa Součeka i Konstatinosa Mavropanosa. Upravo je papreno plaćeni Rajs proveo ceo meč na terenu u dresu Arsenala, ali je izgubio ključne duele protiv nekadašnjih saigrača.

Vrhunac Rajsove nemoći protiv bivšeg kluba bili su završni trenuci utakmice kada je pri rezultatu 2:0 za Vest Hem napravio penal, koji nije realizovao Benrama. To nije sprečilo navijače „Čekićara“ da sa podsmehom prema bivšem kapitenu reaguju na ovaj trenutak.

Još interesantnije bilo je 1. novembra kada je Vest Hem ugostio Arsenal u osmini finala Lige Kupa i slavio 3:1 u meču u kojem je Rajs proveo nešto više od pola sata u igri. Vest Hem je posle jednog časa igre vodio sa ubedljivih 3:0, a rapsodija „Čekićara“ poklopila se sa ulaskom Rajsa u igru.

Raspoloženi navijači domaćeg tima spevali su šaljive stihove na račun reprezentativca Engleske poručivši mu da je trebalo da pređe u veći u klub.

Uprkos odluci da u najboljim fudbalskim godinama pojača Arsenal, Rajsu niko ne osporava da je ostavio dubok trag u Vest Hemu. Ovaj vezni fudbaler je postao kapiten sa nepunih 21 godinu, a samo se još dvojica igrača u istoriji kluba mogu pohvaliti da su sa trakom na ruci predvodila tim do trofeja. Rajsu je to uspelo prošle sezone kada je Vest Hem osvojio Ligu konferencija.

Rajs će sada prvi put zaigrati u premijerligaškom meču na stadionu Vest Hema kao protivnički fudbaler, što će nesumnjivo izazvati lavinu emocija kod najplaćenijeg igrača na Ostrvu. Iskustvo od prethodna dva meča možda će mu pomoći da se lakše nosi sa teretom emocija koje će ga pritisnuti.

Uprkos lošem skoru protiv Vest Hema u prethodnim utakmicama, Arsenal mnogo raspoloženiji putuje u istočni London gde će se suprotstaviti timu koji je u očiglednoj krizi rezultata. Vest Hem je poslednji put pobedio upravo u okršaju protiv Arsenala krajem decembra posle čega u šest utakmica nije osetio slast trijumfa.

Sada će učiniti sve da u sudaru protiv gradskog rivala nagovesti bolje dane kako bi se ozbiljnije uključio u borbu za plasman u evropska takmičenja.

Naredno kolo Premijer lige počeće u subotu kada od 13:30 Mančester siti dočekuje Everton. Lider Liverpul će od 16 sati dočekati Barnli, dok će u istom terminu Totenhem ugostiti Brajton. Nedeljni program će osim londonskog derbija obeležiti utakmica između Aston Vile i Mančester junajteda koja se od 17:30 igra u Birmingemu.

Kolo će u ponedeljak biti okončano malim londonskim derbijem između Kristal Palasa i Čelsija sa početkom u standarnom terminu od 21 sat.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke