Remi po meri u Madridu, Liverpul kao u bajci, strašni Spartak i Bešiktaš!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.10.2017.
22:40
Izvor: Sportske.net

Golovi pljuštali širom Evrope, Totenhem odoleo u Madridu, Siti deli lekcije, Liverpul kao u bajci.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Večeras je odigrano osam mečeva trećeg kola Lige šampiona, u derbiju u Madridu, Real je

Liverpul je bio najubedljiviji pošto je u Ljubljani deklasirao Maribor rezultatom 7:0, Siti je u drugom večerašnjem derbiju bio bolji od Napolija - 2:1.

Spartak iz Moskve je priredio senzaciju pošto je deklasirao Sevilju - 5:1, a APOEL je iznenadio Dortmund pošto je uzeo bod - 1:1 i tako učinio Realu i Totenhemu.

Treba istaći da je Bešiktaš iznenađenje dosadašnjeg dela LŠ pošto ima maksimalnih devet bodova, kao i Mančester siti.

Grupa E:

Spartak - Sevilja 5:1 (1:1)
Maribor - Liverpul 0:7 (0:4)


Liverpul se razgoropadio u Ljubljani i u prvom poluvremenu rešio sve dileme oko pobednika. Domaće je načeo Firmino posle asistencije Salaha u četvrtom minutu, potom je pogodio Kutinjo u 13, a u 19. Brazilac vratio Egipćaninu asistenciju za 0:3.

U 40. minutu Salah je postigao drugi pogodak na meču, a istu stvar je učinio i Firmino kada je u 54. glavom posle centašuta Kutinja povisio na 0:5. U samom finišu u listu strelaca upisao se i Okslejd-Čemberlen posle asistencije Staridža.

Liverpul

Sevilja se poput Liverpula u prošlom kolu, mučila u Moskvi, a Spartak je poveo golom Promesa u 18. minutu. Kjaer je izjednačio na 1:1 posle pola sata igre i rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu, Spartak je razbio Sevilju, sa dva gola, preko Melgareha i Glušakova, a sve dileme rešio je Luiz Adrijano u finišu meča pa su Moskovljani sada na četiri boda.

Tabela: Liverpul 5, Spartak 4, Sevilja 4, Maribor 0.

Grupa F:

Mančester siti - Napoli 2:1(2:0)
Fejenord - Šahtjor 1:2 (1:1)


Ekipa Pepa Gvardiole je nastavila da melje sve pred sobom, a večeras je to na Etihadu osetio i Napoli. Siti je došao do dva brza gola, Sterling se našao na pravom mestu posle jednog odbitka u devetom minutu, a već u 13. je De Brujne maestralno proigrao Žezusa za 2:0.

Napoli je imao veliku šansu da smanji rezultat u 38. minutu, ali je udarac Mertensa sa bele tačke nogama zaustavio golman Ederson. Ipak, u drugom poluvremenu, Napolitanci su uspeli da smanje rezultat, takođe posle penala, a ovaj put je precizan bio Diavara.

Sterling

U drugom meču ove grupe, Šahtjor je kao gosti bio bolji od Fejenorda - 1:2, a junak je bio dvostruki strelac Bernard.

Tabela: Mančester siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejenord 0.



Grupa G:

Monako - Bešiktaš 1:2 (1:1)
Lajpcig - Porto 3:2 (3:2)


Ni u ovoj grupi nisu izostali golovi, Monako je poveo golom Falkaa, ali je čudesni Bešiktaš uspeo da preokrene pogocima Tosuna u 34. i 54. minutu.

Lajpcig i Porto se nisu štedeli, a samo u prvom poluvremenu palo je pet pogodaka. Za domaće su pogađali Orban, Forsberg i Augustin, a za Porto Abubakar i Markano i rezultat na poluvremenu ispostavio se i kao konačni - 3:2.


Tabela: Bešiktaš 9, Lajpcig 4, Porto 3, Monako 1.



Grupa H:

Real Madrid - Totenhem 1:1 (1:1)
APOEL - Dortmund 1:1 (0:0)


U derbiju večeri, Real Madrid je ugostio Totenhem, ali su gosti iznenadili ekipu Zinedina Zidana.  Kejn je u 28. minutu posle centaršuta Serža Orijea sa desnog boka, petom zakačio loptu koja je na putu ka golu pogodila Varana i prevarila Kejlora Navasa za 0:1.

U finišu prvog poluvremena, Toni Kros je oboren u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač iz penalabio je Kristijano Ronaldo. 

U drugom poluvremenu, Karim Benzema je imao najveću šansu, ali je Ugo Ljoris izveo odbranu večeri, pogledajte OVDE.

Na drugoj strani, Hari Kejn je takođe mogao da bude heroj, ali se istakao i Kejlor Navas koji je maestralno zaustavio njegov udarac.

U drugom meču, APOEL je šokirao Dortmund, u 62. minutu Pote je pokupio jedan odbitak za 1:0. Borusija je posle samo pet minuta uspela da izjednači, Sokratis je glavom pogodio za 1:1.

Tabela: Real Madrid 7, Totenhem 7, Dortmund 1, APOEL.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak