Remi u Majncu! Slađi bod ide u Menhengladbah, domaćin i peti meč bez pobede

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.10.2024.
22:33
Izvor: Sportske.net

Trijumf i dalje misaona imenica u Rajna-Palatinatu.

Povezane vesti

Fudbaleri Majnca ni iz petog pokušaja nisu ostvarili pobedu na domaćem terenu ove sezone pošto su u uvodnom meču 8. kola Bundeslige odigrali 1:1 protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Uprkos nešto većem posedu lopte i nebrojano učestalijim pokušajima da ugroze gol rivala, domaći tim je morao da se zadovolji remijem i produžetkom serije mečeva bez pobede na domaćem terenu.

Majnc je bio dosta konkretniji tim u prvom poluvremenu, ne dozvolivši Borusiji da im uputi udarac u okvir gola, ali su fudbaleri iz najvećeg grada savezne države Rajna-Palatinat stigli tek u 55. minutu.

Vođstvu Majnca kumovao je autogol iskusnog austrijskog defanzivca Štefana Lejnera, ali je radost na stadionu "Meva arena" trajala svega dva minuta kada je Borusiji izjednačenje doneo iskusni golgeter Tim Klajndist.

Desetak minuta kasnije isti fudbaler mogao je gostima iz Menhengladbaha da donese čitav plen, ali je golman Majnca bio priseban u odsudnom trenutku.

Do kraja meča oba rivala su mogla do sva tri boda, ali je trijumfu bio bliži Majnca koji je u 81. minutu propustio veliku priliku preko Maksima Lajča.

Na kraju podela bodova koja je više zadovoljila fudbalere Borusije jer su prvim remijem u sezoni stigli do 10. boda, dok je Majnc ostao na jednom meču manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke