Remsov trener je priča sezone - Nema PRO licencu, klub zbog toga plaća kaznu, a oni zaustavljaju sve pred sobom

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 30.01.2023.
15:20
Izvor: Sportske.net

Obožavalac Fudbal menadžera.

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Trener fudbalera Remsa Vilijam Stil osoba je o kojoj se posle jučerašnjeg remija sa Pari Sen Žermenom mnogo priča.

U francuskoj Ligi 1 postoji tim koji je neporažen na 12 uzastopnih utakmica, a to je ekipa Remsa predvođena tridesetogodišnjim stručnjakom Vilijamom Stilom.

Ovaj mladi strateg se zaljubio u trenerski posao igrajući popularnu simulaciju Fudbal menadžer, pa je tako već sa 17 godina rešio da se posveti karijeri pokraj klupe i terena. 

Posao je započeo u U14 timu Prestona, a u isto vreme radio je video analize za belgijski Sent Truden. Svojim analizama ubedio je Janika Feraru da mu bude asistent, pa se tako nakon promocije Sent Trudena u elitni rang s njim preselio u Standard iz Liježa. S ovim slavnim klubom osvajaju Kup, ali po početku naredne sezone uprava otpušta čitav stručni štab.

Tako je potom radio u drugoligašu Lirsu gde je vršio ulogu privremenog menadžera jer nije posedovao UEFA A licencu, te duže od 60 dana nije imao pravo da sedi na klupi svog tima.  Prihvatio je da bude pomoćnik, a sve sa 24 godine koliko je tada imao. Radio je još u Beršotu pre nego što je prihvatio poziv Oskara Garsije da se s njim presli u Rems i bude mu prvi pomoćnik.

Nakon što je Garsija dobio otkaz, Stil preuzima prvi tim Remsa u oktobru prošle godine i beleži sjajne rezultate, a sve to bez najviše trenerske licence zbog čega klub svaki meč koji ih on vodi plaća kaznu od 22.000 evra.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke