Rendžers ili Ajntraht - Partizanu (ili Zvezdi) nije svejedno!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.05.2022.
11:20
Izvor: Sportske.net

Iako u Ajntrahtu imamo našeg Filipa Kostića, postoji i ozbiljan razlog da večeras navijamo i za Rendžers.

EPA-EFE/ROBERT PERRY
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Povezane vesti

U Sevilji u 21 čas počinje finale Lige Evrope, a mimo svih očekivanja za trofej će se boriti nemački Ajntraht i škotski Rendžers.

Ovo finale sa posebnom pažnjom će se pratiti u Srbiji, jer od ishoda večerašnjeg duela zavisi i evropski put jednog od srpskih klubova, konkretno osvajača Kupa ili vicešampiona.

Naime, ukoliko Rendžers osvoji Ligu Evrope, naredne sezone će igrati u Ligi šampiona i ostaviti upražnjeno mesto vicešampionu Srbije ili osvajaču Kupa u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pritom bi srpski predstavnik bio i među nosiocima na žrebu i imao sigurno učešće u grupnoj fazi Lige konferencije u najgorem slučaju.

S obzirom na aktuelno stanje na superligaškoj tabeli, najverovatnije će Partizan imati razloga da navija za Rendžers.

Međutim, ukoliko Ajntraht kao klub koji preko Bundeslige nije izborio plasman na evropsku scenu večeras osvoji trofej, onda bi srpski predstavnik morao u treće kolu kvalifikacija za LE, a u poslednjem ne bi bio među nosiocima.

Dakle, s jedne strane Filip Kostić, s druge mogućnost da jednom srpskom klubu bude olakšan put do grupne faze evropskih takmičenja? AdmiralBet vam je ponudio odlične kvote ako ste i dalje u dilemi za koga da navijate. Na Rendžers je čak 3.10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke