Reprezentacija Španije bi mogla da dobije iznenadno pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.10.2016.
23:24
Izvor: Sportske.net

Hulen Lopetegi je otvoren za sve opcije, uskoro bio mogao da vrati i jednog veterana.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Prema najnovijim informacijama u reprezentaciji Španije bi ponovo mogao da zaigra fudbaler koji trenutno igra u MLS ligi.

U pitanju je bivši centarfor Valensije, Barselone i Atletiko Madrida David Vilja, koji je nedavno izjavio da bi se rado vratio u reprezentaciju Španije ukoliko selektor Lopetegi smatara da 34-godišnju fudbaler može da pomogne "Furiji".

Bivši strateg Porta i aktuelni selektor Španije bio je u SAD, pa je iskoristio priliku da pogleda i jednu utakmicu Njujork Sitija.

U susretu sa Kolumbus Kruom, filijala Mančester Sitija u "velikoj jabuci" trijumfovala je sa 4:1, Vilja je upisao gol i asistenciju.

"Išao sam u Njujork sa svojom suprugom i iskoristio sam priliku da pogledam Vilju u akciji. Isitina je da sam video njegovu jako dobru partiju punog intenziteta", izjavio je Lopetegi.

Očekivalo se da Vilja nikada više na zaigra za "Furiju", kako je odlaskom u MLS napravio korak unazad u fudbaskom smislu, ali je Vilja nastavio da rešeta i u SAD, pa je recimo prošle sezone dao 23 gola. Sa tim učinkom bio je drugi strelac lige iza Bredlija Rajt-Filipsa koji je postigao 24 gola.

"Vilja nastavlja da igra na jako visokom nivou i videćemo da li će u budučnosti da se vrati.

Ne zatvaramo vrata nijednom igraču i uvek razmotrimo sve koji bi mogli da pomognu nacionalnom timu.

Vilja je dobro, igra sa puno ritma, postiže puno golova i pokazuje da ima pravi stav
", doda je selektor Španije.

Vilja je i dalje najbolji strelac Španije svih vremena sa 59 golova za 97 nastupa u reprezentaciji, a osvojio je sa "Furijom" i dva Evropska prvenstva, kao i jedno Svetsko u periodu od 2008. do 2012. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
tino24
Friday, 28.10.2016
10:31

I dalje velemajstor....morata i alcacer nikad nece biti igracine poput njega..

avatar
Misosesic
Friday, 28.10.2016
09:31

Ovaj covek je doveden da naprvi smenu generacije i podmladi tim a on hoce da vrati Vilju.Spanija treba da sastavi mlad tim da se resi starih igraca i podmladi reprezentaciju.

avatar
M. Skrtel
Friday, 28.10.2016
00:10

Mogao je lagano negde u Evropi da se sprda umesto da juri lovu u MLS.. A i fali Španiji zdrava konkurencija u napadu ili bar za rotaciju..

avatar
Thursday, 27.10.2016
23:51

Na stranu njegov nekadasnji veliki kvalitet, smatram da Spancima bi bilo bolej da forsiraju Moratu, Minu i Alkasera ko mladje uz Toresa i Nolita kao iskusnije jer ipak igraju ozbiljniji fudbal od Vilje.

avatar
P. S.
Friday, 28.10.2016
01:16

Ne znam, možda bi mu valjalo pružiti šansu (sa dozom opreza, naravno) jer nemaju baš neki izbor napadača. Od tih koje si nabrojao Morata bi trebao da im je prvi izbor, ali bi morali malo da prilagode igru. Ako žele da se ušetaju u gol Morata im tu ne može mnogo pomoći, ali sa dosta šuteva sa distance, puno odbijenih lopti i svakojakih 'otpadaka', Morata bi se sigurno nadavao golova...

avatar
Friday, 28.10.2016
15:54

slozio bih se sa tobom, skroz, stim sto mislim da Pako realno mora da dobije sansu, nije bio tako los u Valensiji, samo mi nije bio jasan sto je otisoa u Barsu da greje klupu. A sto se tice Vilje, ne vidim sta bi postigli sa njime, Americka liga je dosta slaba, sa dosta penzosa koji se setkaju i sa svojom kontrolom lopte i tehnikom sprdaju somine koji misle da jee sve u snazi. Medjutim izgubili su takmicarski ritam, boim se da bi jaci tempo i neka zahtevnija utakmica bila prevelikiizazov sada. S druge strane Aduric bi bio bolji izbor bar emni ako izgleda.

avatar
Barcelonista
Friday, 28.10.2016
15:44

Vilja je sa svih svojih 34 bolji i od Toresa i od Alkasera. Pako me razocarao potpuno, nista taj lik ne moze da pogodi.