Reprezentativac Brazila suspendovan na dve godine zbog doping-skandala!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.03.2024.
23:55
Izvor: Sportske.net

Uzorak pokazao negativan rezultat, ali sve ostalo bilo je kontroverzno...

EPA-EFE/Daniel Piris
EPA-EFE/Daniel Piris

Povezane vesti

Napadač Flamenga Gabrijel Barbosa (27) suspendovan je na dve godine zbog pokušaja prevare tokom doping kontrole, saopštila je Brazilska antidoping agencija.

To telo je presudilo protiv reprezentativca Brazila u slučaju koji se dogodio u aprilu prošle godine prilikom doping kontrole na treningu Flamenga pred okršaj sa Fluminenseom.

Svi igrači bili su u obavezi da daju uzorak, a Barbosa je prvo dao ignorisao upute kontrolora, da bi tek posle nekoliko sati pristao da da uzorak.

No, to nije moglo bez skandala jer je test na urin želeo da obavi drugačije od onoga što protokol nalaže, a to je da je prilikom davanja uzorka neophodno prisustvovanje kontrolora.

Popularni "Gabigol" je zbog toga pobesneo i na kraju ipak predao uzorak, ali koji nije bio zatvoren što se kosi s pravilima antidoping agencije koja je na kraju tužila Brazilca, iako je sam uzorak urina, kasnije i krvi ukazivao na to da nije bilo nedozovoljenih supstanci u organizmu fudbalera.

Sudski postupak je trajao od aprila prošle godine, a fudbaler ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Gabrijel Barbosa je ponikao u Santosu odakle je nakon dobrih igara prešao u Inter 2016. godine.

U Lombardiji se nije naigrao, usledile su pozajmice u Benfiku, Santos i Flamengo nakon čega ga je potonji i otkupio za 18.500.000 dolara.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 18 utakmica i postigao pet golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke