Reprezentativac Šerif: "Ja sam Šerif Endiaje i ovde sam da se dokažem!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 06.06.2024.
02:00
Izvor: Sportske.net

Napadač Crvene zvezde u reprezentaciji Senegala.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iza napadača Crvene zvezde Šerifa Endijaea je turbulentna sezona.

Delovalo je da je 4.000.000 evra plaćeni golgeter iz Senegala promašena investicija crveno-belih u prvom delu sezone, ali je ovog proleća Šerif "eskplodirao" pod komandom Vladana Milojevića i sezonu u crveno-belom dresu završio sa 15 golova.

Dobre partije na "Marakani" donele su 28-godišnjem Endijaeu i poziv u nacionalni tim i mogućnost da debituje za njegov Senegal u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv DR Konga 6. juna i Mauritanije tri dana kasnije.

“Da biste se zadržali u reprezentaciji, morate mnogo da radite. Nema vremena za gubljenje. Daću sve od sebe da iskoristim priliku. Ako treba da igram u napadu, u sredini, u odbrani ili čak na golu – spreman sam”, rekao je Endiaje.

Šerif je sa Zvezdom osvojio "duplu krunu", a nada se da će dobru formu preneti i na igre u reprezentaciji ukoliko dobije mogućnost da debituje.

“Došao sam sa čeličnim mentalitetom, da pomognem timu da ostvari ciljeve. Dobio sam priliku i želim da se zadržim. Nisam nikoga molio da budem ovde. Dokazao sam se, zato sam pozvan“, istakao je on.

Samopouzdanje mu je na visokom nivou.

Nije mi fokus na tome šta rade drugi. Ja sam Šerif Endiaje i ovde sam da se dokažem“, poslao je jasnu poruku Zvezdin centarfor medijima u svojoj domovini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke