Rešena Kejnova sudbina?

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.09.2021.
07:56
Izvor: Sportske.net

Izgleda da ostaje samo jedno rešenje?

EPA-EFE/Michael Regan
EPA-EFE/Michael Regan

Povezane vesti

Hari Kejn nije otišao u Siti, ali i neće, kako stoje stvari. Kapiten Engleske je bio meta Mančester Sitija koji neće više pokušavati. Pisanja da su se okrenuli drugim metama i da ne žele više da pregovaraju sa Livijem su potvrđena među "Građanima".

Šta ostaje Kejnu?

Ako je verovati engleskim medijima, dobiće nov ugovor, ali i klauzulu. 

Problem je po mnogima što Kejn nema menadžera već poslove vodi njegov brat Čarli, za koga kažu da nije dorastao poslu. Tako objašnjavaju činjenicu da je Kejn pred Mundijal potpisao šestogodišnji ugovor sa Totenhemom i to bez otkupne klauzule. Nekoliko nedelja posle toga je završio kao najbolji strelac Svetskog Prvenstva.

I to je problem, jer je Kejn već godinu dana posle naslućivao da nekih velikih promena u Totenhemu neće biti da je njegova šansa karijere propuštena u finalu Lige šampiona gde su realnombili podređeni u odnosu na Liverpul. 

On je dobio pre godinu dana neko obećanje, ali samo usmeno, da će biti pušten ako se stvari ne poprave u Totenhemu, ali od toga nema ništa.

Hoće li pristati na novi ugovor ako mu bude ponuđen?

Navodno hoće, ali sa otkupnom klauzulom. U suprotnom probaće da ode, ugovor mu ističe kada bude ima 31 godinu, ali Livi verovatno neće dozvoliti da kapiten ode bez obeštećenja. Ali, to je daleko, mada sa druge strane prvi čovek Totenhema veoma retko pristaje na klauzule, pa će biti zanimljivo videti ko će pobediti u novom okršaju.

Čini se da i Kejn nema gde, Real ima druge mete, Barselona nema novca, Bajern ni ako ode Levandovski narednog leta sigurno neće platiti ogromno obeštećenje koje traži Totenhem. Ostaje eventualno neki od engleskih klubova, čitaj Mančester Junajted, ali i oni imaju druge mete, a i žele da razvijaju svoje napadače kada narednog leta ode Kavani. 

Zbog svega toga realnije je da Kejn produži ugovor i kako stvari stoje ostane u Totenhemu do kraja karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke