Retklif menja stvari iz korena, ovako će izgledati Junajtedova transfer politika

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.12.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Praktično je pitanje dana kada će preuzeti klub.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Borio se Ser Džim Retklif, milijarder iz Velike Britanije, da kupi Mančester junajted i uspeo je u toj nameri, ali dobio je samo 25% po ceni od 1.4 milijarde funti. Ovoga puta nismo dobili još jedan klub sa vlasnicima iz Katara ili Saudijske Arabije i trebalo bi njemu zahvaliti na tome. 

Retklif je već prionuo na posao, rečeno je da će smeniti sportskog direktora, a šta će raditi što se tiče transfer plana u budućnosti?

Iako Mančester junajted važi za jedan od najbogatijih timova, neće se toliko trošiti u budućnosti i klub će se fokusirati na omladinski pogon. Sa druge strane, kada se budu dovodili igrači, prvi koji se budu uzimali u obzir su Englezi. 

Evo i zašto Retklifu smeta sadašnji Mančester junajted, svega sedmorica engleskih igrača su dovedeni u klub od odlaska ser Aleksa Fergusona. 

Počevši od Luka Šoa, preko Harija Megvajera, Arona Van-Bisake, Danijela Džejmsa, Džejdona Sanča, Mejsona Maunta i Džonija Evansa, Mančester junajted za ovih desetak godina nije doveo više nijednog engleskog fudbalera. 

Engleski napadač Ajvan Toni je jedan od igrača koji bi mogli da pojačaju klub i koji je po ukusu Retklifa, kako navode pojedini mediji u Engleskoj. Daleko od toga da će Retklif rasprodavati igrače, već je istakao Bruna Fernandeša kao jdnog od najbitnijih igrača tima. 

Englezi su ranije činili najbitniji deo tima Mančester junajteda kada je ser Aleks osvajao trofeje i Lige šampiona... Retklif pod hitno to želi da menja.

Uliva li vam poverenje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak