Revanš - 8 razloga da verujemo u Bajern, samo dva u Barsu

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.09.2021.
08:53
Izvor: Sportske.net, Milovan Longinov

Bajern još jači, Barsa još gora.

EPA
EPA

Povezane vesti

Barselona i Bajern Minhen, posle tačno 13 meseci od one čuvene utakmice u Lisabonu. Katalonci su 14. avgusta prošle godine doživeli jedan od najsramnijih poraza u istoriji, Bajern je slavio rezultatom 8:2 i prošao u polufinale, a kasnije i postao prvak Evrope.

Godinu dana kasnije situacija u Barseloni je još gora, a u Bajernu barem jednako dobra i zbog toga su gosti iz Bavarske apsolutni favoriti. Ima barem osam razloga zbog kojih je Bajern apsolutni favorit, dok Barsa ima dva i to mršava.

Julijan Nagelsman

Bajern ima novog trenera, možda i boljeg od Hansija Flika i sigurno još jači tim. Nagelsman je odmah ostavio svoj pečat, njegov tim je nakon remija u Menhengladbahu vezao tri pobede uz gol razliku 12:3.

Robert Levandovski

Poljak ne može da prestane da daje golove. Ove je već dao šest u Bundesligi i prvi je strelac Evrope. Kolike su šanse da ga sada zaustavi Barselona?

Bokovi

Perišić i Dejvis sa jedne, odnosno Kimih i Gnabri sa druge strane uništili su Barselonu te noći u Lisabonu. Bajern nema Perišića, ali ima Komana i Sanea, možda još jači tandem, a bljesnuo je i Musijala, koji je dao dva gola pred put u Barsu.

Povrede

Bajern ih nema, svi su zdravi, vratili su se Koman, Upamekano i Miler, pred put u Barsu lakše se povredio samo Sabicer i on je jedini pod znakom pitanja. S druge strane, u Barseloni je bolnica, jer sigurno neće igrati - Aguero, Fati, Dembele i Brajtvajt, dok je pod znakom pitanja Seržinjo Dest.

Pojačanja

Bajern je doveo sve što mu treba - zamenu za Alabu, što je sjajni Upamekano i Sabicera da bude u rotaciji sa Kimihom i Goreckom. Bajern se nije troškario, ali nije ni bilo potrebe, jer ima paklen tim i po dva igrača na gotovo svakoj poziciji.

Tradicija

Bajern i Barsa su se sastali devet puta. Bavarci imaju šest pobeda, Barsa dve, uz jedan remi, Bajern ima gol razliku 22:13.

Sistem

Bajern ima jasan, bez obzira ko je trener, Barsa ga nema, bez obzira ko je trener. Barsin sistem se prethodnih godina zvao se "daj Mesiju loptu i čekaj da nešto uradi". Mesija sada nema, Barsa je još i desetkovana i pitanje je da li će imati ikakav plan i ideju kako da parira Bajernu.

Duža klupa

Barsa je ni nema, Bajern može da bira - Sane ili Koman levo, Gnabri ili Musijala desno, Kimih, Gorecka i Sabicer u veznom redu, jedino su "tanji" u odbrani, pošto je uz Alabu otišao i Boateng, ali i Havi Martinez koji je igrao neretko štopera. Bajern ima igrače koji mogu da uđu i donesu nešto novo. Barsa nema baš plan B, a plan A je trenutno jako slab.

Dva razloga zbog kojih samo najveći "vernici" veruju u Barsu su - Memfis Depaj i što neće igrati Lengle i Semedo.  

Depaj

Odlascima Mesija i Grizmana, Depaj je pokazao da će biti novi lider ekipe u napadu. Depaj deluje impresivno na terenu i jedini pravi neku razliku u Barsinu korist.

Nema Semeda i Lenglea

Te noći pre 13 meseci, Semedo i Lengle su bili najgori akteri na terenu. Semedo je otišao, a Lengle je rezervista, igraće Erik Garsija i Arauho, koji možda mogu da pokušaju da zaustave Bajern uz Pikea. Kuman će igrati defanzivno u formaciji 3-5-2, pa dobra igra u odbrani jedino može da donese kakav takav pozitivan rezultat Kataloncima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke