"Rezervisti" sačuvali nadu Liverpulu - Sada je sve na Džerardu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.05.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Preokret "Redsa" za ostanak u trci za titulu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Sautempton na gostovanju sa 1:2 u 37. kolu Premijer lige i tako sačuvali šanse da u nedelju postanu novi šampioni Engleske.

Menadžer "Redsa" Jirgen Klop poslao je na teren tim sastavljen većinom od rezervista, bez najvećih zvezda Salaha, Manea i Van Dajka i to je moglo da mu se obije o glavu.

Utakmica je počela loše za Liverpul. Domaći su poveli već u 13. minutu, posle lepog solo prodora Nejtan Redmond postigao je golčinu i doveo svoj tim u vođstvo.

Posle primljenog pogotka, trgnuli su se gosti. Zaigrali bolje, a nagrada za to stigla je u 27. minutu. Portugalac Žota sjajno je uposlio Takumija Minamina, a ovaj postigao gol za izjednačenje.

Nakon izjednačenja Liverpul je zagospodario terenom. Igrali su gosti mnogo bolje i imali odličnu priliku da dođu do vođstva u 49. minutu, ali je lopta posle udarca Žote završila tik pored stative.

Inicijativa se Liverpulu isplatila u 67. minutu, kada se štoper Žoel Matip najbolje snašao u šesnaestercu domaćih i postigao gol za preokret.

Do kraja meča gosti su rutinski sačuvali prednost i tako ostali u trci za šampionsku titulu. 

Za to će im biti potreban kiks Mančester sitija u poslednjem kolu protiv Džerardove Aston Vile i pobeda na "Enfildu" protiv Vulvsa.

Finalna runda Premijer lige na programu je u nedelju od 17.00.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke