Ričarlison, hobotnica Pikford i majstor Son zakuvali borbe za Ligu šampiona i za opstanak!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.05.2022.
16:56
Izvor: Sportske.net

Čeka nas nikad luđa završnica u Premijer ligi.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona pobedili su Čelsi rezultatom 1:0, dok je Totenhem razbio Lester sa 3:1 i tako su se zakuvale borbe i za Ligu šampiona i za opstanak.

Čelsi danas nije bio na svom nivou, kao i prethodnih nedelja, iako je imao posed lopte i više prilika za gol.

Everton je poveo na samom početku drugog poluvremena, nakon velike greške Aspilikuete, kome je Grej ukrao loptu i proigrao Ričarlisona, Brazilac je lako pogodio dalji ugao za 1:0.

Odmah nakon primljenog gola, Čelsi je lako mogao da primi još jedan, Mikolenko se našao u ozbiljnoj prilici, šutirao je sa nekoliko metara preko prečke.

Čelsi je ubrzo uzvratio i to u tri vezane šanse. Maunt je pogodio stativu, potom je na odbijenu naleteo Aspilikueta, ali je Pikford odlično intervenisao. Golman Evertona bio je briljantan i nakon kornera, kada je izašao u blok i intervencijom glavom sprečio čist gol Ridigera.

U nadoknadi vremena Pikford je upisao još jednu neverovatnu intervenciju, pošto je zaustavio udarac Kovačića sa 7,8 metara. 

U Londonu, Totenhem je napravio veliki korak ka četvrtom mestu pošto je pobedio kombinovani sastav Lestera rezultatom 3:1. 

Ponovo je blistao neverovatni Son sa dva gola, ali je mrežu gostiju načeo Kejn.

Upravo je Son asistirao Kejnu u 22. minutu za 1:0, a onda je u drugom poluvremenu, u 60. i 79. minutu rešio pitanje pobednika. Posebno je lep drugi Sonov gol, koji možete pogledati OVDE.

Jedini pogodak za Lester postigao je Ihenaćo u nadoknadi vremena. 

Totenhem sada ima 61 bod, jedan više od Arsenala, koji od 17.30 ima teško gostovanje Vest Hemu, pa će ova dva tima nastaviti žestoku borbu za plasman u Ligu šampiona.

Ipak, nakon današnjeg poraza na "Gudisonu", ni Čelsi nije potpuno siguran na trećoj poziciji, Totenhem ima pet bodova manje, a Arsenal bi mogao da mu priđe na samo -3.

Što se tiče borbe za opstanak, Everton je ovim trijumfom prišao Lidsu i Barnliju na dva boda zaostatka, ali treba istaći da Lampardov tim ima i meč manje, tako  da nas i ovde čeka žestoka borba do samog kraja. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke