Ridiger potpisao, ovo su brojevi, Nemac na kraju isterao svoje!

Autor: Boris Jovanović
petak 29.04.2022.
07:57
Izvor: Sportske.net

Kada se sve sabere, jasno je zbog čega je ovo dobar posao za najveći klub na svetu!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Toni Ridiger prelazi u Real, više nema nikakve sumnje, a izgleda da je Perezu baš stalo da dovede Nemca (neki kažu da su i igre odbrane ove sezone uticale da u Realu shvate da je štoper Čelsija, uz naravno Mbapea prioritet.

Nemac nije skrivao ambicije da se preseli u Real, gde bi uz Alabu trebalo da zauzme centralno mesto u odbrani.

Kao slobodan igrač imao je dosta ponuda, Čelsi nije žele da mu ispuni uslove da zarađuje više od 10 miliona evra po sezoni, Juventus nije imao toliki novac, ali je Real bogatiji i zahvaljujući pametnom poslovanja Florentina Pereza izašli su bez gubitaka iz pandemije. Uz to, odlaze Bejl, Marselo i Isko, otvara se ogroman prostor za plate u budžetu, pa im nije bilo teško da izdvoje oko 9 miliona za Ridigera.

I to nije sve, nekadašnji igrač Štutgarta će dobiti i bonus jer stiže kao slobodan igrač, od osam miliona evra. Potpisaće ugovor na četiri godine, pa to praktično znači da će kada se sve sabere igrati za 11 miliona po sezoni što mu je i bio cilj.

Agenti su prošli odlično, za proviziju dobijaju 15 miliona, dakle sa porezima, čitav transfer Real će koštati oko 60.

To je naravno značajno manje nego što bi trebalo da dobije Mbape, kod koga bi provizija i bonus trebalo da budu oko 120 miliona, plus ogromna plata od 35 miliona po sezoni, sve u svemu, za čitav transfer Francuza Real će izdvojiti oko 450 miliona evra. 

Real ovog vikenda igra protiv Espanjola, titula je već u džepu, više razmišljaju o revanšu protiv Sitija u sredu, a AdmiralBet vam uz sjajne kvote na golove u Primeri, nudi za ovaj vikend pobedu Barselone protiv Majorke, 3+ u gradskom derbiju između Levantea i Valensije, kao i hrabru duplu šansu na Bilbao protiv madridskog Atletika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke