Rimska posla, Matić odlazi iz Rome zbog atmosfere u Murinjovoj svlačionici?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 10.08.2023.
11:28
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava u redovima "Vučice"?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nemanja Matić želi da napusti Romu.

Makar tako tvrde italijanski mediji, i donose senzacionalne vesti da je razlog odlaska Srbina atmosfera u svlačionici. Navodno postoji podela na strance i domaće igrače, i iskusni vezista to ne želi da trpi.

Kapiten Pelegrini je to odbacio kao izmišljotine, Matić ne trenira, zvanično zbog problema sa povredom, no priča se da čeka odlazak u Ren. Oni mu nude dvogodišnji ugovor od tri miliona, liga je svakako slabija od Serije A, ali Bretanjci žele drugi izlazak u Ligu šampiona u istoriji.

Priče i dalje čude, jer je Matić nedavno rekao da mu je super u Rimu, da se porodica navikla na grad. Obeštećenje je prema nekim procenama desetak miliona evra, što nije malo za igrača koji ima 35 godina, i ugovor na još sezonu. Bivši srpski reprezentativac zarađuje oko 3.5 miliona po sezoni. 

Inače, Romi ne ide najbolje u prelaznom roku, mete kao Skamaka, Fratezi i Morata su izgleda bile nerealne. Direktor Pinto radi sa smanjenim budžetom, čeka se Renato Sančez, priča se o povratku Paredesa u klub, u tom slučaju će verovatno pustiti Matića.

Napadač ostaje enigma, ideja je bio Markos Leonardo, ali Santos ne želi da spusti cenu koja je za "Vučicu" misaona imenica. Sada su aktuelna imena iz Serije A poput Duvana Zapate i Mjuriela, ali Kolumbijci iz Atalante su skupi. Dea je prodala Hojlunda, dovela Skamaku, imaju dosta napadača, ali ne pristaju nikoga da šalju na pozajmicu.

Potreban je i četvrti štoper, do sada su dovedeni Auar i Ndika kao slobodni igrači, plus štoper Kristensen iz Lidsa, ali to nikoga nije impresioniralo. Doduše, niko bitan nije ni otišao, eventualno će biti prodat Ibanjez, ali jasno je da nedostaju igrači u svakoj liniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke