Rimski derbi za uživanje, veliko bravo za Sergeja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.09.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Odličan meč, mnogo uzbuđenja i zaslužena pobeda Lacija.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Šesto kolo Serije A bilo je u znaku 155. rimskog ''Derbija dela Kapitele'', koji je večeras kao domaćin dobila ekipa Lacija. ''Nebesko plavi'' su u odličnoj predstavi bili bolji od Rome i na kraju slavili sa 3:2.

Lacio je poveo već u 10. minutu meča. Felipe Anderson je sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, gde je u punom trku Sergej Milinković-Savić zahvatio loptu glavom i poslao u mrežu pored istrčalog golmana Rui Patrisija - 1:0. Tom prilikom golman Rome je nehotice udario našeg reprezentativca po vratu, ali sve se dobro završilo, Milinković-Savić je nastavio meč. I odlično ga odigrao!

Samo devet minuta kasnije Lacio je duplirao prednost! Sve je počelo duelom Hisaja i Zaniola u kaznenom prostoru Lacija, tražili su gosti penal, ali sudija je pustio da se igra nastavi, usledila je munjevita kontra Lacija koju je realizovao Pedro odličnim udarcem u donji levi ugao - 2:0.

Roma je veoma blizu gola bila u 27. minutu kada je Veretu odlično šutirao pod prečku sa ivice kaznenog prostora, ali je Reina izvanredno intervenisao i izbio loptu u korner. Veretu je izveo taj korner posle kog je usledila nova velika opasnost po gol Lacija, Zaniolo je u gužvi u petercu uspeo da pogodi stativu, na kraju Reina ipak otklanja opasnost.

U 37. minutu nova velika prilika za Lacio. Milinković-Savić je na ulasku u kazneni prostor lepo proigrao Imobilea koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Međutim, do gola ipak stiže Roma. Ono što Zaniolo nije iskoristio u pomenutoj situaciji posle kornera, učinio je Ibanjez u 42. minutu. Ponovo Veretu odlično izvodi prekid sa leve strane u peterac, a Ibanjez zahvata loptu glavom na prvoj stativi i šalje je u suprotni ugao - Reina je nemoćan, Roma smanjuje na 2:1.


I početak drugog poluvremena doneo je nova uzbuđenja i novu veliku priliku za Imobilea. Domaći su iznudili slobodan udarac na desnoj strani, usledio je centaršut u kazneni prostor, Milinković-Savić je okrznuo loptu glavom, ali dovoljno da ona dođe do potpuno samog Imobilea, ali napadač Lacija još jednom loše reaguje u završnici i iskosa sa leve strane šalje loptu pored gola.

Ipak, Lacio je bolji tim večeras, a to se potvrdilo i u 63. minutu kada je ponovo Ćiro Imobile bio u glavnoj ulozi. Luis Alberto je dugom loptom ka Imobileu započeo kontru Lacija, Imobile je potom pokušao driblinzima u kaznenom prostoru da se izbori za udarac, ali je na vreme uočio slobodnog Felipea Andersona na desnoj strani, koji pogađa nebranjenu mrežu, jer je golman Rui Patrisio istrčao u pokušaju da zaustavi Imobilea - 3:1.

Međutim, nisu dugo domaći uživali u ovom vođstvu. U 67. minutu Zaniolo je iznudio prekršaj Akproa na ulasku u kazneni prostor i sudija je pokazao na belu tačku, a sve se dogodilo posle neočekivane odluke Sarija da iz igre izvede Luisa Alberta koji nije želeo ni da se pozdravi sa trenerom prilikom izlaska sa trena.

Penal za Romu izveo je Veretu koji snažnim i preciznim udarcem pogađa donji desni ugao - 3:2!

Naravno, očekivao se potom i dodatni pritisak Murinjovog tima, koji je priliku za izjednačenje imao u 82. minutu kada je Šomurodov pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Reina odlično reagovao.

Samo minut kasnije još jedna sjajna akcija Lacija, opet je Milinković-Savić bio među glavnim akterima na kraju Imobile šutira iskosa sa desne strane, mreža se zatresla, ali sa spoljne strane.

Do kraja, Roma više nije imala snage da uzvrati i veliko slavlje Sergeja i drugova moglo je da počne.

Ovom pobedom Lacio se probio na šesto mesto na tabeli sa 11 bodova, Roma ima bod više na četvrtoj poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke