Roboti će preuzeti svet, jedan je već počeo od Engleske i ime mu je Erling Haland!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 22.01.2023.
16:53
Izvor: Sportske.net

On nije čovek, on je mašina!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Vulverhempton sa 3:0 (1:0) u okviru 21. kola Premijer lige.

"Vukovi" su naprosto najureni u svoja skloništa, nisu dobili ni priliku da pokažu zube u Mančesteru.

Kada je posed lopte posle 15 minuta 92:8 u korist jedne ekipe, onda je prilično jasno u kakvom smeru ide utakmica. Jeste pokušao Đulen Lopetegi da agresivnošću izbaci Siti iz takta, ali samo ih je naljutio. 

Kombinacija Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda je po ko zna koji put ove sezone urodila plodom u 40. minutu i slomljen je, do tada, solidan otpor Vulvsa. Norvežanin je glavom matirao Žozea Sa za prednost pred pauzu. Nastavak je počeo katastrofalno po Vulvse. Prvo je usledio penal koji je skrivio Ruben Neveš, a Erling Haland još jednom bio ubitačan, da bi pet minuta kasnije, u 54. Žoze Sa neshvatljivo poklonio lopte sjajnom Rijadu Marezu koji nije oklevao da doda Halandu za het-trik ovog napadača.

Bio je to već četvrti put ove sezone da Erling Haland postiže het-trik u Premijer ligi, a na ovoj utakmici je nadmašio prošlogodišnje učinke dvojice najboljih strelaca Mohameda Salaha i Hjong Min-Sona koji su kampanju završili sa 23 pogotka. Haland posle 20 mečeva ima 25. Robot.

Izašao je posle sat vremena, želeo je Pep da mu pruži malo odmora i da ga odvoji od eventualne povrede, pa ga je zamenio Hulijan Alvarez.

Siti je nastavio da dominira do samog kraja, moglo je tu da bude još nekoliko golova u mrežu Žozea Sa, ali su se ipak zaustavili na tri.

U istom terminu, Lids i Brentford su odigrali meč bez golova na "Eland roudu".

Uprkos novoj pobedi, Siti ostaje na drugom mestu sa dva boda manjka u odnosu na Arsenal, ali "tobdžije" imaju dva meča manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke