"Rodri je nezamenjiv" - Ima li Pep rešenje do kraja sezone?

Autor: Mladen Heleta
sreda 25.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak se iznenada našao u velikom problemu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je povreda prvotimca Rodrija, možda i najboljeg fudbalera sveta u ovom momentu, veliki udarac za njegov klub.

Španac je pokidao ligamente kolena na utakmici protiv Arsenala u nedelju (2:2) i prema prognozama neće se vraćati na teren do kraja ove sezone.

"Rodri je nezamjenjiv i Siti će igrati bez najboljeg veziste na svetu dugo, dugo. Ovo je ogroman udarac za nas. Ali, to je fudbal, ovakve stvari se dešavaju i zato moram da nađem rešenje, da opet budemo kompetitivni kao što smo to bili godinama unazad. Kada je jedan igrač odsutan moramo da reagujemo kao tim i mi to umemo. Bili smo prošle sezone bez Halanda tri meseca, bez De Brujnea pet meseci i opet smo osvojili Premijer ligu. Imamo gubitak, ali nema kukanja. Imamo izazov pred sobom", izjavio je Gvardiola.

Rodri je godinama unazad glavna karika u veznom redu Sitija, doneo je svojim golom ekipi prvi trofej Lige šampina u istoriji 2023. godine, a nedavno je bio i MVP Evropskog prvenstva u Nemačkoj, koji je njegova Španija osvojila.

"Neću da se žalim. Mnogo mi ga je žao. Neka se oporavi najbolje što može, mi ga čekamo. Ovo je novi izazov za nas. Idemo u Njukasl, hoćemo da pobedimo, idemo dalje", istakao je Pep.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke