Rodrigove lekcije u "Starom Klasiku", Real ukrotio baskijske "Lavove"!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 31.03.2024.
22:51
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Brazila večeras posebno inspirisan.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Fudbaleri Reala savladali su u Madridu ekipu Atletika iz Bilbaoa rezultatom 2:0 u okviru 30. kola španske Primere.

"El Klasiko Vijeho", odnosno "Stari El Klasiko" zasluženo je pripao pulenima Karla Anćelotija koji su na krilima veoma raspoloženog Rodriga osvojili nova tri boda.

Reprezentativac Brazila je na najbolji mogući način otvorio meč, lepim golom u osmom minutu kada je sa oko 20 metara savladao nemoćnog Agirezabalu.

Novi peh za Ernestea Valverdea usledio je sredinom prvog poluvremena kada je morao da zameni Alvareza zbog povrede, a Real je u finišu poluvremena zapretio preko Čuamenija koji je loptu poslao pored stative.

"Kraljevski klub" zapretio je i na početku drugog dela igre preko Dijaza koji je pogodio stativu, da bi na drugoj strani uzvratio Injaki čiji je udarac zaustavio Lunin.

Bilbao nije mogao do ozbiljnije šanse, dok je Real na najbolji mogući način iskoristio brzi kontranapad u 73. minutu kada je Rodrigo posle dodavanja Rodriga postigao svoj drugi gol.

Gosti iz Baskije mogli su do dramatične završnice kada je šansu imao Muniain, međutim promene rezultata nije bilo, pa je Real zasluženo slavio na Bernabeuu.

Madridski klub je prvi u Primeri sa 75 bodova, dok je Atletik Bilbao četvrti sa 56 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke