Rodrijeva zvezda obasjala "Ataturk", Pep ispunio misiju, Siti je vladar Evrope!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.06.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

"Građani" su postali veliki..

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija novi su šampioni Evrope.

Pep Gvardiola završio je svoju misiju u Engleskoj i od Mančester sitija stvorio veliki klub, najbolji na "Starom kontinentu".

U finalu Lige šampiona na stadionu "Ataturk" Mančester siti je savladao Inter iz Milana sa 1:0. Gol odluke postigao je Španac Rodri.

Prava "rovovska" bitka viđena je u prvih 45 minuta. Inter je uspeo da parira favorizovanom rivalu, a na momente je ekipa trenera Simonea Inzagija bila i bolji protivnik.

Na prvu priliku čekali smo sve do 28. minuta kada je De Brujne u svom stilu proigrao Halanda, a Onana odbranio udarac Norvežanina u stilu hokejaškog golmana.

Činilo se tada da će De Brujne zagospodariti terenom "Ataturka", ali se Belgijanac samo osam minuta kasnije morao van igre zbog povrede, a umesto njega je na teren ušao Fil Foden.

Mnogo više uzbuđenja videli smo u drugom poluvremenu. 

Nakon 12 minuta igre u nastavku više nije izdržao veteran Edin Džeko, Inzagi je morao da menja i umesto Bosanca u igru ubaci Romelua Lukakua.

Samo minut kasnije došlo je do velikog nesporazuma štopera Akandžija i golmana "građana" Edersona, lopta je stigla do Martineza, ali je napadač Intera bio previše iskosa i nije uspeo da proturi loptu u mrežu Sitija.

Nakon ššto su "preživeli" kardinalnu grešku, igrači Sitija krenuli su da pletu mrežu ispred Interovog gola. Italijani su se sve teže branili, a Interov "zid" srušen je u 68. minutu.

Tada je Bernardo Silva uputio povratnu loptu na koju je natrčao Rodri i preciznim udarcem matirao nemoćnog Onanu.

U 70. minutu jedna od dve najbolje prilike na utakmici za Inter. Damfris je glavom ubacio loptu u šesnaesterac, ona je pala na glavu levom beku Dimarku, a Italijan pokušao da lobuje Edersona, u tome je i uspeo, ali se isprečila prečka, a zatim i Lukaku, koga je Dimarko pogodio iz drugog pokušaja.

Sjajnu priliku da reši pitanje pobednika imao je Foden 12 minuta pre kraja, ali je njegov udarac posle sjajnog prodora odbranio Onana.

Mogao je Inter da odvede finale u produžetke, ali je tragičar bio Lukaku. Došla je lopta belgijskom napadaču na glavu u petercu "građana" nakon asistencije Gosena, ali je on umesto mreže pogodio golmana Sitija Edersona.

Tako je propala poslednja Interova šansa, a Siti stigao do "ušatog" trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke