Juve uleteo u Murinjovu "klopku", Manćinijeva "bomba" rešila derbi!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.03.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv meč.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su Juventus u Rimu rezultatom 1:0 u derbiju 25. kola italijanske Serije A.

Rimljani su slavili pogotkom Manćinija u 53. minutu i napravili značajan korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Sada su četvrti na tabeli sa 47 bodova, dok je Juve na osmoj poziciji sa 35.

Prvo poluvreme donelo je pravu "uspavanku" i "šahovsku partiju" Murinja i Alegrija, a sve je mogao da "razbije" Rabio, koji je u 43. minutu pogodio stativu i propustio veliku šansu da Juventusu obezbedi prednost pred odlazak na veliki odmor.

U nastavku su i jedni i drugi pojačali ritam, a Roma je u 53. minutu razgalila svoje navijače na "Olimpiku". Bila je to strpljivo građena akcija "vučice", a na kraju je Kristante odložio loptu za štopera Đanluku Manćinija, koji je "raspalio" iz sve snage sa 20-ak metara i postigao izuzetno lep pogodak, za 1:0.

Krenuo je potom Juventus po brzo izjednačenje i umalo je stigao do njega u 59. minutu. Kvadrado je oprobao svoj siloviti udarac iz daljine, nakon kog se Romina stativa zatresla po drugi put u ovoj utakmici.

Nakon toga se rasplamsala borba na terenu, bilo je dosta duela, oštrih startova i prekida, što je svakako išlo na vodenicu Žozea Murinja.

Juventus je sve dublje upadao u Murinjovu "klopku", kako se meč bližio kraju, tako da igre više nije ni bilo, a Mozes Ken je napravio neviđenu glupost u 91. minutu. Udario je Manćinija bez lopte, pa mu je sudija Mareska pokazao direktan crveni karton posle samo nekoliko sekundi provedenih na terenu.

Odbranila se Roma u zaustavnom vremenu, iako je Danilo ozbiljno zapretio u 95. minutu, i zabeležila jako važnu pobedu.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč za pobednički tim i pružio je odličnu partiju na sredini terena. 

Dušan Vlahović i Filip Kostić nisu imali dobro veče. Obojica su bili starteri Juventusa, prvi je odigrao celu utakmicu, a drugog je u 77. minutu zamenio Pol Pogba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke