Jović i Ikone raspršili Murinjove snove o Top 4, Roma pala u Firenci!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.05.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Srbi odlični.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine pobedili su Romu na svom terenu sa 2:1, u utakmici pretposlednjeg 37. kola Serije A.

Na taj način su Rimljani izgubili sve šanse da se na kraju ipak domognu četvrtog mesta, koje vodi u Ligu šampiona. Sada su šesti sa 63 boda, što je četiri manje, uz meč više, od Milana, koji je četvrti. 

Fiorentina nije imala rezultatski imperativ, a uspela je da kako-tako zaleči rane posle poraza u finalu Kupa Italije od Intera pre tri dana.

Bio je ovo duel timova koji će uskoro igrati u evropskim finalima. Roma protiv Sevilje u Ligi Evrope, a Fiorentina protiv Vest Hema u Ligi konferencija. Zbog toga su se i treneri Vinćenco Italijano i Žoze Murinjo odlučili da ukažu šansu igračima sa manjom minutažom.

U takvom odnosu snaga se bolje snašla Fiorentina i slavila posle spektakularnog preokreta u samom finišu.

Gosti su poveli već u 11. minutu, kada je El Šaravi matirao golmana Ćerofolinija. Beloti je odradio veliki posao prodorom po levoj strani i centaršutom na drugu stativu za Solbakena. Norvežanin je glavom spustio loptu u petarac i namestio zicer El Šaraviju, koji ovakvu priliku nije propustio i pogodio je za 0:1.

Nakon toga prava uspavanka sve do 85. minuta, kada je domaćin dao sličan gol kao Roma. Mandragora je glavom spustio loptu Luki Joviću, a Srbin je iz peterca zatresao mrežu, za 1:1.

Samo tri minuta kasnije Roma je ponovo kapitulirala. Naš Aleksa Terzić je povukao po levom boku, odlično je centrirao za Kuamea, ovaj je glavom spustio za Ikonea, koji je sa jednog metra udaljenosti pogodio za 2:1. Dakle, sva tri gola su pala na veoma sličan način.

Jović je odigrao svih 90 minutaza "Violu", a Terzić i Milenković su ušli u igru na početku drugog poluvremena. Nemanja Matić zbog povrede nije bio u protokolu Rome, a Murinjo ga i svakako čuva za finale Lige Evrope, koje ostaje jedina Romina ulaznica za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke