Roma furiozno krenula, pa sa devetoricom spašavala bod protiv "Viole"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 10.12.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Drama na "Olimpiku".

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome i Fiorentine remizirali su u Rimu rezultatom 1:1, u utakmici 15. kola italijanske Serije A.

Roma je perfektno otvorila ovaj meč, povela u petom minutu preko Lukakua, ali je onda stala, prepustila inicijativu gostima, završila meč sa dva igrača manje, a Fiorentina je uspela samo da dođe do boda, zahvaljujući Martinezu Kvarti u 66. minutu.

Roma je na taj način sačuvala četvrtu poziciju na tabeli sa 25 bodova, pa posle svega može biti zadovoljna, iako je večeras računala na trijumf. Fiorentina je sedma sa bodom manje.

Rimljani su poveli već u petom minutu i to nakon saradnje svojih najopasnijih igrača. Dibala je centrirao sa desne strane, a Lukaku je udarcem glavom sa šest metara smestio loptu u mrežu, za 1:0.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, Roma se povukla, što je i bilo očekivano ako se zna ko joj je trener i prilično je lako sačuvala stečenu prednost.

Drugo poluvreme je počelo po notama gostiju iz Firence.

Roma je prihvatila otvorenu igru, koja nije karaktetistična za Murinjove timove, Fiorentina je iz minuta u minut bila sve opasnija, Bonaventura je promašio dve sjajne šanse, a domaći su u 64. minutu ostali sa igračem manje, zbog nesmotrenog drugog žutog kartona Zalevskog.

U prvom napadu sa brojčanom prednošću, Fiorentina je izjednačila rezultat.

Igrao se 66. minut, kada je Kuame uputio odličan centaršut sa levog boka, a Martinez Kvarta nadskočio Ljorentea i prelepim udarcem glavom matirao Ruija Patrisija, za 1:1.

Fiorentina je, logično, krenula po sva tri boda u finišu, sevali su centaršutevi prema šesnaestrecu Rome, Martinez Kvarta je u 83. minutu bio veoma blizu da se još jednom upiše u listu strelaca, tukao je ponovo glavom, a Rui Patrisio je spasio "vučicu" bravuroznom intervencijom.

U 87. minutu je Roma ostala sa devetoricom, pošto je isključen i Romelu Lukaku. Direktan crveni karton je dobio Belgijanac, zbog pogibeljnog starta nad Kuameom.

Imali su gosti deset minuta da u igri "11 protiv 9" dođu do pobede, ali nisu uspeli da naprave nijednu smislenu akciju.

Srpski reprezentativac Nikola Milenković je ceo meč presedeo na klupi Fiorentine.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke