Romin heroj Manćini "rešio" i Milan, Ćabijeva "mašina" u finišu "slomila čekić"!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 11.04.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Roma i Leverkuzen u prednosti pred revanše.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su Milan u gostima sa 1:0, dok je Bajer Leverkuzen na svom terenu pobedio Vest Hem sa 2:0, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope.

I Milan i Roma su u večerašnji duel ušli u velikoj formi. Milan je imao sedam pobeda u nizu, a Roma je na "San Siro" stigla na krilima dobrih igara od dolaska trenera Danijelea de Rosija i trijumfa u gradskom derbiju protiv Lacija u subotu.

Rimljani su bolje otvorili susret i imali veliku priliku u 16. minutu. Tukao je El Šaravi, a Menjon vrhovima prstiju izvukao loptu iz gola.

U tim momentima smo gledali pravu opsadu gola Milana, a samo minut kasnije je Dibala izveo korner sa desne strane, poslao loptu na liniju peterca, a tamo se "ušunjao" štoper gostiju Manćini i glavom zatresao mrežu, baš kao i pre pet dana protiv Lacija, za 0:1.

Nakon toga je Milan preuzeo inicijativu, a najbolju šansu je imao u 21. minutu, kada je Žiru posle prekida gađao glavom, a Lukaku izbacio loptu sa same gol-linije.

Milan je, logično, imao više od igre u drugom poluvremenu, ali Roma je sjajno stajala na terenu, suzila je prostor "rosonerima" i terala ih na greške prilikom svakog pokušaja da upute neki kvalitetan završni pas.

Domaćin je najbliži izjednačenju bio u 87. minutu. Tada je saveznik Rome bila prečka, nakon pokušaja Žirua.

Mile Svilar je pružio još jednu izvanrednu partiju na golu Rome.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U Leverkuzenu je budući šampion Nemačke dominirao protiv Vest Hema, u prvom poluvremenu je odnos udaraca prema golu bio 17-1, ali se mreža golmana Fabijanskog nije tresla.

Ista slika je viđena i u nastavku, Bajer je napadao sa svih strana, "čekićari" su svašta izdržali, Šik je u 71. minutu imao odličnu šansu, međutim gola nije bilo.

Nije posustajao domaći tim, mnogo puta mu se ove sezone takav pristup isplatio u finišima utakmica, a i večeras je.

Igrao se 83. minut, kada je Leverkuzen imao korner sa desne strane, posle njega je Ta sa druge stative glavom spustio loptu u peterac, nastala je velika gužva, a "otpadak" je pokupio rezervista Hofman i fantastičnim volejom sa nekih 14 metara pogodio željeno mesto, za 1:0.

Taktika Vest Hema se potpuno raspala nakon primljenog gola, Leverkuzen je krenuo po još jedan pogodak i dao ga je u 90. minutu, kombinacijom igrača koji su u igru ušli u 76. minutu.

Hofman je centrirao sa leve strane, a Bonifejs je sjajno skočio i udarcem glavom sa šest metara matirao Fabijanskog, za 2:0.

Ekipa Ćabija Alonsa je i dalje neporažena u svim takmičenjima ove sezone, što je neverovatan podvig.

Revanš mečevi u Rimu i Londonu na programu su za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke