Roma "nokautirala" Milan, "Ćabijeva mašina" ne ume da izgubi

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Sjajno polufinale u najavi.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome i Bajer Leverkuzena plasirali su se u polufinale Lige Evrope, u kom će se međusobno sastati.

Roma je i u revanšu četvrtfinala pobedila Milan na svom stadionu sa 2:1, za ukupnih 3:1, dok je novi šampion Nemačke remizirao sa Vest Hemom u Londonu rezultatom 1:1 i ide dalje sa ukupnih 3:1. Bila je ovo 44. utakmica za ekipu Ćabija Alonsa u svim takmičenjima ove sezone i još uvek je bez poraza.

Roma igra fantastično pod vođstvom Danijela de Rosija. Nije ni pomislila "vučica" da brani 1:0 iz Milana, krenula je snažno na velikog rivala i posle 22 minuta je bila na velikih 2:0, a ukupnih 3:0.

Igrao se 12. minut kada se štoper domaćih Đanluka Manćini izborio za loptu u duelu sa Pulišićem blizu šesnaesterca Milana, proigrao je Pelegrinija, ovaj je sjajno šutirao iz mesta sa 18 metara i pogodio stativu, ali je razvoj situacije ispratio briljantni Manćini, pokupio "otpadak" i smestio ga u mrežu, za 1:0.

Manćini je bio strelac i u prvom meču pre sedam dana, a nedavno je rešio i rimski derbi protiv Lacija u Seriji A.

U 22. minutu je na 2:0 povisio Paulo Dibala. Štoper Milana Gabija je bio tragičar kod ovog gola. Najpre ga je Lukaku "otresao" u duelu, a onda je loše intervenisao posle pokušaja Belgijanca da uposli El Šaravija, bukvalno je dodao loptu Dibali, koji je je maestralnim udarcem sa nekih 12 metara sa leve strane, pogodio suprotni ugao, za 2:0.

Delovalo je tada da je Milan "gotov", ali se tračak nade za njega pojavio u 31. minutu, kada je desni bek Rome Zeki Čelik dobio direktan crveni karton.

U nastavku je Milan očekivano imao inicijativu, ali je Roma bila veoma opasna iz kontri, stvorila je dve kolosalne šanse, ali Spinacola u 56. i Ejbraham u 65. minutu nisu bili precizni.

Kazna za ove promašaje je stigla u 86. minutu, kada je Leao odlično centrirao sa levog boka, a Gabija se donekle iskupio za onaj kiks i glavom sa šest metara savladao Mileta Svilara, za konačnih 2:1.

EPA-EFE/ANDY RAIN

U Londonu je Ćabi Alonso malo "promešao karte" nakon proslavljene prve i istorijske titule u Bundesligi, a njegov Leverkuzen u prvom poluvremenu nije ličio na sebe.

Vest Hem je bio bolji i to je materijalizovao u 13. minutu, kada je Boven oštro centrirao u peterac, gde se sjajno snašao Antonio, nadskočio Kusunua i udarcem glavom zatresao mrežu, za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena furiozni napadi domaćih, Leverkuzen se nekako odbranio, a onda su gosti došli sebi i preuzeli kontrolu u nastavku meča.

Pritiskao je Bajer u svom stilu, "pleo je mrežu" oko gola Vest Hema, imao je nekoliko ozbiljnih šansi, Frimpong i stopostotnu u 83. minutu, želeo je ovaj sjajni tim da po svaku cenu izbegne prvi poraz u sezoni u svim takmičenjima i uspeo je u 89. minutu.

Raspoloženi Frimpong je napravio pravu minijaturu u kaznenom prostoru domaćih i silovitim udarcem levom nogom, uz pomoć jednog igrača Vest Hema, matirao golmana Fabijanskog, za 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke