Roma osvojila Đenovu, minimalac protiv Sampdorije i nada u Inter

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 03.04.2022.
19:55
Izvor: Sportske.net

Jedan gol odlučio pobednika.

EPA-EFE/Simone Arveda
EPA-EFE/Simone Arveda

Povezane vesti

Fudbaleri Rome stigli su do druge uzastopne pobede pošto su slavili na gostovanju Sampdoriji u Đenovi 1:0 i tako napravili korak bliže ka poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Roma je povela golom Henrika Mhtarijana u 27. minutu. Lopta je srećno došla do najboljeg jermenskog fudbalera, nakon što se prethodno odbila od Torzbija, koji je intervenisao ispred Ejbrahama, ali nije imao sreće.

Lepu priliku za Sampdoriju u 21. minutu imao je Kaputo na asistenciju Sensija, ali je Rui Patrisio prozreo nameru i lako odbranio ovaj udarac.

Utakmica nije obilovala velikim brojem prilika pošto su se gosti zadovoljili minimalnom prednošću, a u 78. minutu priliku da zapečati sudbinu Sampdorije propustio je Ejbraham, čiji udarac je izblokirao jedan od fudbalera domaćih.

Sampdorija je na momente pokušavala da ugrozi gol Patrisija, ali nedovoljno da dođe makar do jednog boda, pa je propustila da dođe do druge pobede u nizu i dodatno se osigra u sigurnoj zoni.

Trenutno je na sedam bodova od mesta koje vodi u niži rang, a naredni meć igra za osam dana u Bolonji gde će pokušati da bude uspešnija nego ovog popodneva.

Roma je ovom pobedom prestigla Lacio i sada je na pet bodova od Juventusa i mesta koje vodi u Ligu šampiona, pa je sasvim logično da će večeras navijati za Inter u derbiju koji se igra u Torinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke