Roma se budi, prekinuta loša serija!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.10.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda za Murinjov tim.

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Posle serije loših rezultata u poslednjih nekoliko mečeva Serije A, izuzimajući ubedljivu pobedu nad slabašnim Empolijem od 7:0, Roma je večeras obradovala svoje navijače.

Tim trenera Žozea Murinja je večeras na ''Olimpiku'' savladao ekipu Frosinonea sa 2:0, u okviru sedmog kola Serije A.

Ključni trenutak meča dogodio se u 21. minutu. Roma je kroz sredinu probila odbranu gostiju, na kraju je Dibala prosledio loptu u kazneni prostor za Romelua Lukakua, koji sa oko jedanaest metara od gola pogađa mrežu za vođstvo Rome od 1:0.

Frosinone je nekoliko minuta pre, a onda i posle primljenog gola imao dve solidne prilike za gol, ali u nastavku je Roma uspostavila punu kontrolu dešavanja na terenu, pa gosti nisu imali nijedan šut u okvir gola.

Sve dileme oko pobednika rešene su u 83. minutu. Rimljani su prethodno iznudili slobodan udarac sa četrdesetak metara od gola, iakosa sa leve strane. Paulo Dibala je izveo taj ''slobodnjak'', to je izvanredno učinio, pronašao kapitena Pelegrinija na drugoj stativi, a on je iz neposredne blizine pogodio mrežu za 2:0.

Par minuta kasnije meč je nakratko prekinut zbog povrede sudije Marketija, ukazivala mu se pomoć, što je doprinelo da nadoknada vremena potraje čitavih osam minuta.

Nije bilo novih uzbuđenja do kraja, Roma je rutinski završila posao i stigla tek do druge pobede u ovih sedam kola. Murinjov tim sada ima osam bodova na dvanaestom mestu na tabeli, a Frosinone je i dalje ispred Rimljana, sa jednim bodom više na desetoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke