Roma stigla šampiona, Miha pao sa penala u nadoknadi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.10.2014.
22:43
Izvor: Sportske.net

Šok za Juventus, posle nekoliko promašaja izgubili bukvalno u poslednjim sekundama na "Marasiju". Inter čekao do 90. minuta, Sampdoriji presudio nekadašnji vođa napada Ikardi sa penala. Rimljani sigurni protiv Ćezene, Milanu samo bod protiv Zemana!

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Juve je u prvom poluvremenu bio bolji tim, najbolju šansu imao je Ljorente kada je pogodio stativu, još par puta je šampion zapretio Matiji Perinu. Na drugoj strani pokušaj Pinilje nije bio dovoljan da se zabrine Bufon. Ali, Đenovljani su u prvom poluvremenu uspeli u osnovnoj nameri, da sačuvaju svoju mrežu.

U drugom poluvremenu malo pravih šansi, veliku je propustio Ogbona dvadesetak minuta pre kraja, bio je sam pred Perinom, pogodio stativu, pravi zicer za defanzivca gostiju.

Sjajni Matija Perin je skinuo zicer Morate, na ruku je gostima koji su igrali bunker išao i očajan teren na "Marasiju".

A onda bukvalno u poslednjim sekundama, sevnula je kontra Đenove, Luka Antonini se ubacio i sa par metara pogodio mrežu. Neverovatan rasplet i prvi poraz Juventusa u sezoni!

Gol Antonijija možete videti ovde.

Roma je na vreme otvorila Ćezenu, Žervinjo je probio po boku, asistencija ka Matiji Destru koji ne greši. Bilo je još par prilika, Ćezena bezopasna, Skorupski se dosađivao. U nastavku uspavanka, niti je Roma bila previše agresivna, niti su Romanjoli uspevali da naprave neki pritisak i da stignu nadomak izjednačenja. Desetak minuta pre kraja je Roma potvrdila pobedu, korner Florencija posle koga je De Rosi praktično razrešio sve dileme.

Golove iz Rima možete videti ovde.

Kolumbijac Ibarbo je promašio veliku šansu za Kaljari na startu meča, ali je posle pola sata uspeo da savlada Abijatija koji je loše istrčao, lopta je završila iza njegovih leđa. Radost Sarda nije dugo trajala, Bonaventura je prelepim golom izjednačio rezultat, a Milan je do poluvremena mogao da preokrene, ali je Muntari propustio priliku. U nastavku nismo gledali baš zanimljiv meč, El Šaravi je imao najbolju priliku, ali "Rosoneri" nisu baš mnogo puta ugrozili Kranja. Čak je Kaljari bio bliži pobedi Farijas je mogao da sruši "Rosonere" u samom finišu.

Golove sa Sardinije možete videti ovde.

Inter je ima tri prilike u prvom delu protiv Mihine Sampdorije, Ikardi i Palasio nisu bili precizni, na drugoj strani je Dankan u samom finišu prvog dela promašio veliku šansu za goste. Fudbaler iz Gane je pogodio okvir gola, mogao je lako da zavije u crno svoj klub, njega je Inter naime pozajmio Đenovljanima. Ni u nastavku stvari se nisu promenile, imao je domaćin još par prilika, na drugoj strani je Gabijadini zaledio srca "Interista" posle slobodnjaka.

U samom finišu velika radost za Inter. Penal nad Kuzmanovićem, Ikardi je u 90. minutu srušio Mihajlovića!

Napoli je promašio nekoliko prilika u prvom poluvremenu u Bergamu, a onda ih je, po običaju kaznio "Tenk" Denis. Njihov nekadašnji napadač je posle prvog šuta u okvir gola, u 50. minutu doneo veliku radost Lombardijcima. Ipak u finišu je Luka Ćigarini prvo dobio crveni, a onda je kožu Napolitanaca spasao Iguain golom u samom finišu. Ipak, niko pod Vezuvom neće biti zadovoljan remijem, jer je Napoli u nadoknadi promašio penal za potpuni preokret! Sportijelo je odbranio udarac za bele tačke Iguainu!

Sve bolji Babakar je sa dva gola doneo pobedu Fiorentini protiv Udinezea koji mnogo slabije igra van "Friulija", upisao se u finišu i Borha Valero. Parma je ponovo izgubila, ovoga puta na "Olimpiku" u Torinu. "Bikovi" su slavili golom reprezentativca Matea Darmijana.

Palermo je u poslednjih desetak minuta golom Rigonija srušio Kjevo, srećni strelac je postigao gol protiv bivšeg kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke