Ronald Kuman o slučaju "Mesi", Holanđanin nema dilemu: "Otkaz!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.02.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ovakve greške se ne praštaju, tvrdi stručnjak.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Trener Barselone Ronald Kuman rekao je danas da osoba koja je objavila koliko zarađuje najveća zvezda kluba Lionel Mesi, neće moći više da radi u tom fudbalskom klubu.

"Moramo da pokušamo da saznamo kako je to dospelo u medije. Ako je to uradio neko iz kluba, ta osoba ne može imati budućnost u ovom klubu", rekao je Kuman.

List El Mundo imao je uvid u ugovor koji je Mesi potpisao sa Barselonom 2017. godine, u kome se navodi ukupna vrednost od 555 miliona evra.

Pojedini smatraju da je podatak objavljen kako bi se navijači okrenuli protiv Mesija, koji je prošlog leta tražio da napusti klub nezadovoljan radom tadašnje uprave na čelu sa predsednikom Đozepom Marijom Bartomeuom.

Mesi je ostao jer nije želeo na sud sa klubom, a na kraju sezone će kao slobodan igrač napustiti Kamp Nou. On je osvojio rekordna 33 trofeja sa Barselonom i najbolji je strelac u istoriji kluba i istoriji Primere.

"Mesi je uradio mnogo za ovaj klub. Moramo da ga poštujemo. Čini se da je ovde loša namera i želja da ga povrede. Bez Lea ne možete da težite osvajanju trofeja", naveo je Kuman.

Barselona je u nedelju pobedila Atletik Bilbao sa 2:1 i ostvarila petu uzastopnu pobedu u ligi posle koje se popela na drugo mesto na tabeli, prvi put ove sezone.

Uprava kluba je odbacila umešanost u otkrivanje ugovora i navela da će pokrenuti pravne mere protiv novina "za bilo kakvu štetu koja može nastati objavljivanjem te informacije".

Klub je brzo izrazio "apsolutnu podršku" Mesiju posle "pokušaja diskreditovanja njegovog imidža" i "štete u njegovom odnosu sa klubom u kome je radio kako bi postao najbolji fudbaler sveta i najbolji fudbaler u istoriji".

Bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu, koji je podneo ostavku u oktobru posle kritika koje mu je uputio Mesi, negirao je da je umešan u objavljivanje.

"Mesi zaslužuje to što zarađuje, zbog sportskih i komercijalnih razloga", rekao je Bartomeu za katalonsku Televiziju 3.

Izbori za predsednika Barselone biće održani 7. marta, a jedan od kandidata, Djoan Laporta, rekao je da će, ako bude izabran, istražiti ko je dojavio medijima informaciju.

"Klub mora da zna šta se dogodilo", rekao je on.

Naveo je da Mesi donosi trećinu prihoda Barselone i da će pokušati da ubedi Argentinca da ostane u klubu.

Drugi predsednički kandidat Viktor Font rekao je da je Mesi zaradio svaki cent koji je dobio.

On je rekao da će pokušati da ga ubedi da ostane na Kamp Nou, "ali da neće biti kraj sveta za Barselonu", ako se to ne dogodi.

Posle lošeg početka sezone Barselona je pobedila u osam od 10 utakmica u ligi i zabeležila dva remija.

Barselona je izgubila finale Super kupa Španije od Atletik Bilbaa posle produžetaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke