Ronaldo bez titule, Itihad šampion, Srbi strepe za opstanak, a Tavamba opet pogodio!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2023.
22:05
Izvor: Sportske.net

Odigrano pretposlednje kolo saudijske Premijer lige.

Povezane vesti

Kolo pre kraja, dobili smo rasplet šampionske trke u Saudijskoj Arabiji.

Novi šampion je Al Itihad koji je večeras kao gost ubedljivo savladao Rašovićevu Al Fejhu sa 3:0 i kolo pre kraja ima nedostižnih pet bodova više od Ronaldovog Al Nasra.

Šaraili je već u trećem minutu savladao golmana Al Fejhe Vladimira Stojkovića, a prednost novog šampiona duplirao je Romarinjo pred kraj poluvremena. U nastavku, Romarinjo je još jednom savladao Stojkovića i u 86. minutu postavio konačnih 3:0 za Itihad. Trener Al Fejhe Vuk Rašović je sredinom drugog poluvremena ukazao šansu i Milanu Pavkovu, ali bivši napadač Crvene zvezde ponovo nije došao do izražaja.

Al Fejha je tako ostala na 30 bodova, tri boda iznad zone ispadanja, pa će o opstanku odlučivati u posldnjem kolu protiv Al Vehde.

Kristijano Ronaldo je i večeras predvodio napad Al Nasra na gostovanju Al Etifaku, a taj duel je završen bez pobednika, 1:1.

Domaći su poveli golom Nijakatea u 43. minutu, a izjednačenje Al Nasru na konačnih 1:1 doneo je Luiz Gustavo u 56. minutu susreta.

Od ostalih mečeva izdvajamo pobedu Al Tavona od 3:0 protiv domaćeg Al Šababa, a bivši napadač Partizana Leandre Tavamba je postigao gol i upisao asistenciju u ovom meču. Tavamba je ove sezone u Premijer ligi Saudijske Arabije postigao osam golova, uz četiri asistencije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke