LŠ (F, E): Ronaldo i prvenac Sanča za osminu finala, Bajern otopio ledeni Kijev

Autor: Sportske Net
utorak 23.11.2021.
20:44
Izvor: Sportske.net

Odigrana su prva dva meča današnjeg rasporeda petog kola Lige šampiona.

 EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Mančester junajted pobedio je Viljareal u gostima u prvom meču grupe F rezultatom 2:0. 

Junajted je imao priliku iz slobodnog udarca da promeni rezultat, ali je Mektominej posle primljene lopte, šutirao sa spoljne strane mreže.

Gomez je šutirao na drugoj strani sa ruba kaznenog prostora, lopta je prošla kroz odbranu Mančestera, međutim De Hea je odbranio. Potom je Pino izbacio Telesa iz ritma, pronašao prazan prostor i šutirao, ali nedovoljno precizno.

U 27. minutu Viljareal je ponovo zapretio preko Trigerosa, ali je De Hea još jednom bio na visini zadatka. Ubrzo zatim Sančo je uputio centaršut ka Ronaldu i ovo bi bila dobra prilika za goste da Albiol nije reagovao pravovremeno.  Nastavila se ofanziva preko Ronalda, koji je glavom pokušao da smesti loptu u mrežu, ali je završila kod golmana.

Krajem poluvrmena domaći su iskoristili greške u odbrani Junajteda da realizuju još par napada, koji doduše nisu promenili rezultat.

Po povratku na teren, u 59. minutu Trigeros je šutirao u praktično praznm prostoru i da nije bilo De Hee rezultat bi bio promenjen. Ukazala se još jedna dobra prilika za domaći tim, Dandžuma je šutirao preko gola, pa je mreža ostala mirna.

Rašford je po ulasku na teren bio u prvoj ozbiljnijoj šansi za Mančester. Probio se po desnoj strani, međutim golman je istrčao i pravovremeno reagovao. Ubrzo zatim Bruno je proigrao Sanča i šutirao po sredini, ali je Rulji bio dobro postavljen i odbranio šut.

Ronaldo je ponovo spasio Mančester junajted. Portugalac je dočekao lotpu, u to je Rulji sitrčao, a Kristijano ga lobovao i poslao loptu u mrežu za 1:0.

Razigrao se Junajted, pa se ovoga puta upisao i Sančo. Mladi Englez je primio pas na desnoj strani i preciznim šutom pogodio prečku i potom gol.

Mančester je tako izborio plasman u osminu finala LŠ sa 10 bodova, dok je Vilja real ostao na sedam. 

U prvom meču grupe E fudbaleri Bajerna su savladali Dinamo u snežnom Kijevu rezultatom 2:1. 

Poveli su gosti prelepim golom Roberta Levandovskog u 14. Minutu. Makazicama je jedan od glavnih favorita za Zlatnu loptu stigao do pogotka.

Kingsli Koman je udvostručio prednost Bajerna u 42. minutu na asistenciju Tolisa.

Po povratku na teren Dinamo je krenu ofanzivnije i isplatilo se. Domaći su postigli gol u 70. minutu preko Garmaša, koji je šutirao po sredini gola za 2:1.

Bajern je ubedljivo prvi u ovoj grupi sa 15 bodova na pet utakmica, dok je Kijev ubedljivo poslednji s jednim osvojenim bodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke