Ronaldo saigračima: "Kako vas nije sramota...", ali da li je Kristijano uzrok problema?

Autor: Boris Jovanović
subota 23.10.2021.
10:11
Izvor: Sportske.net

Ronaldo, "Za i protiv"!

 EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Preokret Junajteda, ali i otvaranje novih problema, jer i pobeda od 3:2 protiv Atalante je pokazala da postoje silne pukotine u timu i da je Solskjer na neki način izgubio konce, odnosno da se sada sve svodi na individualni kvalitet igrača.

"Nikoga nisu zavarali, slede derbiji, ovakav Junajted nema šta da traži u ligi", kaže Pol Ins legenda kluba.

"Ovo nije Mančester Junajted, u pitanju je stihija, sve se svodi na jurnjavu", dodaje Pol Skols.

Naravno, Solskjer odbacuje takve komentare, tvrdi da je rekao igračima da će okrenuti meč, ako smanje rezultat, tako se i desilo. On je pohvalio takmičarski duh svoje ekipe.

Ali, mediji otkrivaju nešto novo.

U svlačionicu je na poluvremenu ušao besni Kristijano Ronaldo, počeo tiradu protiv saigrača i rekao: "Kako vas nije sramota, zaslužuje li dres Junajteda ovako nešto"?

Na kraju je on presudio Italijanima golom za pobedu, ali u Engleskoj kažu da tim ima problem baš zbog Ronalda. On daje golove, ali i odmaže u defanzivi, ne isprati svog igrača što stvara problem. Naravno postaje i druga mišljenja da on sa svojim učinkom u kaznenom prostoru i ne treba da razmišlja u drugom pravcu.

Na polemiku se nadovezala i činjenica da su u Juventusovoj svlačionici odahnuli kada je otišao. Ne zbog klase, već jer je tim izgubio zajedništvo koje je bilo najveći kvalitet pre njegovog dolaska.

"Nekako smo se navikavali da će on rešiti, više nismo davali sve od sebe, sada smo se vratili našim principima", rekao je Bonući.

Ali je njegov "brat blizanac" u odbrani, Đorđo Kjelini bio direktniji.

"Bolje da je ranije otišao. Mi smo platili ceh njegovog odlaska pred kraj prelaznog roka. Sada kada smo vratili našu igru u vreme pre Ronalda, rezultate vidite", kaže "Kjelo" nakon šest pobeda u nizu.

Više od odbijanja da učestvuje u defanzivi, Juventus je zamerao Ronaldu da nije postao deo ekipe, da se ponašao kao strano telo, da je gledao uglavnom sebe. ON je davao golove, ali često nije bio u službi ekipe, a uz to u nekim situacijama je delovao sebično. No, to je sada sve priča, Ronaldo je sa Juventusom osvojio dve titule, mada nije uspeo da priđe ni blizu Lige šampiona. Predsednik udruženja italijanskih klubova, prvi čovek fudbala na Apeninima, Gravina, smatra da je Ronaldo unazadio Juventus, da je bio dobar za "hajp" oko Serije A, ali loš za njen najbolji klub.

Bilo kako bilo, do kraja karijere će ga pratiti ista priča, no njegovi golovi govore za sebe...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke