Ronaldo za istoriju i čudesni preokret, Portugal pobegao Srbiji! Hrvatima bod u Rusiji

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.09.2021.
22:48
Izvor: Sportske.net

Kraj je kad Ronaldo kaže!

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Grupa A

Dok je Srbija igrala prijateljski meč sa Katarom u Debrecinu, njeni rivali iz kvalifikacione Grupe A vodili su borbe za nove bodove.

U centru pažnje bio je duel Portugala i Irske. Gosti su bili na pragu pobede, sve do 89. minuta su vodili sa 1:0, ali onda je Kristijano Ronaldo režirao preokret i ušao u istoriju - 2:1 za Portugal!

Portugal je bolje započeo meč i imao je idealnu priliku da rano povede, pošto su domaći iznudili jedanaesterac u 12. minutu meča.

Usledila je provera u VAR sobi koja je potvrdila donetu odluku, ali šut Kristijana Ronalda sa bele tačke ''pročitao'' je golman Bazunu koji uspeva da sačuva mrežu i spreči vođstvo Portugalaca.

Novi problem za Irce dogodio se dvadestak minuta kasnije, kada je Dara O'Šej teže povredio zglob i nije mogao da nastavi meč, a njegovo mesto zauzeo je Omobamidele.

Ali, odgovor na sve to usledio je u 45. minutu, kada je Egan posle kornera MekGrata sa leve strane uspeo da donese vođstvo Ircima - 0:1.

Očekivao se odgovor domaćih u nastavku, izvršene su i brojne izmene u njihovom timu, ali efekta nije bilo. Izgledne prilike propuštali su Žota, Bruno Fernandeš, Bernardo Silva, ali su  Irci dugo odolevali, sve do 89. minuta, kada se Ronaldo iskupio za promašeni penal.

Ovo je za Ronalda istorijski gol, jer je postao najbolji strelac svih vremena u utakmicama sa državnim grbom. Međutim, tu se nije zaustavio i u sedmom m inutu nadoknade vremena je postigao i drugi gol, za potpuni preokret i trijumf Portugala od 2:1! Sada na svom kontu ima čak 111 golova za Portugal i nadmašio je dosadašnjeg rekordera, Iranca Ali Daeija koji je tokom karijere postigao 109 golova za Iran.

Za to vreme u istoj grupi, selekcija Luksemburga je savladala Azerbejdžan rezultatom 2:1. Gonsalveš Pinto je već u osmom minutu meča doveo Luksemburžane u vođstvo, a dvadeset minuta kasnije Rodriges je duplirao prednost domaćina. U nastavku, Mahmudov je u 67. minutu vratio nadu selekciji Azerbejdžana, ali više od toga gosti večeras nisu mogli.

Na tabeli, Portugal sada ima 10 bodova, tri više od Srbije, ali i utakmicu više. Luksemburg je treći sa šest bodova, Irska i Azerbejdžan su bez bodova iz tri utakmice.

Grupa H

Derbi večeri u ovoj grupi bio je duel Rusije i Hrvatske, ali su najefikasniji bili - Maltežani.

Naime, duel Rusa i Hrvata završen je bez golova, 0:0, pa su obe selekcije zadržale vodeće pozicije u grupi sa po sedam osvojenih bodova.

Za to vreme, Malta je sa 3:0 na svom terenu savladala selekciju Kipra, uz dva gola Atarda i jedan Mbonga na startu drugog poluvremena. Ovo je prva pobeda Malte od početka kvalifikacija.

U istoj grupi, Slovenija i Slovačka su u Ljubljani igrale nerešeno, 1:1. Bozenik je u 32. minutu doveo goste u vođstvo, a Stojanović je deset minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke