Ronaldo zaboravljen, tu je tandem Rašford - Marsijal!

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.12.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Mančester junajteda.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su ekipu Notingem Foresta rezultatom 3:0 u 16. kolu Premijer lige. 

Tandem Markus Rašford - Antoni Marsijal je na najbolji mogući način odgovorio na odlazak Kristijana Ronalda.

Rašford je postigao pogodak u 19. minutu, a potom je u 22. i asistirao za Marsijala za nedostižnih 2:0. Da na golu nije bio raspoloženi Henesi, Rašford je mogao da postigne još koji pogodak.

Erik ten Hag je izveo neobičan sastav, posebno u odbrani, gde je Luk Šo zaigrao štopera pored Rafaela Varana, dok su bekove igrali Van-Bisaka i Malasija. Ostatak ekipe bio je očekivan, sa Kazemirom, Eriksenom, Fernandešom, Antonijem i pomenutim tandemom. 

Junajted je od početka zaigrao ofanzivno, ali je poveo iz praktično prve šanse. Nakon lepe i uigrane akcije iz kornera, saigrači su namestili blok, Eriksen pogodio tačno tamo gde je Rašford trebalo da naleti i Henesi je kapitulirao - 1:0.

Gosti nisu stigli da se oporave, sevnuo je brz napad, Rašford je uneo loptu sa levog boka i proigrao Marsijala koji je pogodio za 2:0 sa ivice šesnaesterca.

Notingem Forest je uspeo da postigne pogodak posle prekida, ali je VAR signalizirao ofsajd poziciju pa je gol Bolija poništen. 

Junajted je u drugom poluvremenu nastavio da dominira, u 56. minutu domaći su izveli prelepu akciju, Antonijev pokušaj zaustavio je Henesi. 

Na isteku časa igre i Marsijal je imao novu šansu, šutirao je direktno u golmana Foresta.

I za kraj, u 68. minutu i Rašforda je zaustavio sjajni Henesi koji je večeras menjao Dina Hendersona, koji nije imao pravo nastupa protiv svog kluba.

Konačnih 3:0 postavio je rezervista Fred, koji je u 87. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Kazemira i pogodio malu mrežu za 3:0.

Junajted je sada skočio na petu poziciju sa 29 bodova, prišao je Totenhemu koji je juče remizirao sa Brentfordom, tako da se trka za LŠ nastavlja. S druge strane, "šumari"  su ostali u zoni ispadanja sa 13 bodova i sledi im grčevita borba za opstanak. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke