Ronaldov ego probio granice i raskinuo i kumstvo: "Odvedi me u Bajern ili Čelsi, ili smo završili!"

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.01.2023.
12:49
Izvor: Sportske.net

Kakva pozadina rastanka!

EPA/JORGE MONTEIRO
EPA/JORGE MONTEIRO

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo i Žorž Mendeš su nedavno prekinuli svoju višedecenijsku saradnju, ali i prijateljstvo.

Prethodnih meseci svedočili smo neobjašnjivim potezima Kristijana Ronalda, koji jednostavno nije mogao da sakrije svoju egocentričnost zbog koje je išao iz gluposti u glupost.

Ako je u onom intervjuu za Pirsa Morgana ispao ego manijak, onda je tek pozadina rastanka sa Žoržom Mendešom posebna priča.

List "El Mundo" otkrio je tek danas iz svojih izvora kompletnu pozadinu priče.

Verovali ili ne, Ronaldo je letos dao ultimatum Mendešu koji je glasio:

"Odvedi me u Čelsi ili Bajern Minhen, ili smo završili!". 

Istina, pošto je Ronaldo odbio da ide na pripreme Junajteda, nezadovoljan i spreman da ode, pojavile su se glasine i o Čelsiju i o Bajernu.

Ali, sve i da Žorž Mendeš ima magični štapić i da na ko zna koje načine poslovno pokuša da ubedi čelnike kluba na razne finansijske kombinacije, struka nije želela Ronalda.

Ni Oliver Kan, kao alfa i omega Bajerna, a ni Tomas Tuhel, koji je u tim trenucima i dalje imao glavnu reč, nisu želeli Ronalda jer se nije uklapao u njihov sistem.

Amerikanac Tod Boli je, pogađajte, želeo Ronalda, verovatno isključivo zbog marketinškog uticaja, ali je na kraju Tuhel isterao svoje. 

Bajern je tek posebna priča po načinu funkcionisanja i ceo svet zna da ne postoje ti uslovi pod kojima bi Bavarci dopustili da im Ronaldo poremeti kompletnu hijerarhiju i jasan sistem funcionisanja.

Ali, uprkos svemu tome, Ronaldo je odlučio da se rastane sa Mendešom.

Popularni "super agent" i najmoćniji u svetu fudbala, protivio se brojnim Ronaldovim odlukama, a prva je bila još 2018. kada je takođe zbog svog ega odlučio da napusti Madrid.

Mendeš je takođe bio izričit protiv ideje da Ronalda da famozni intervju Pirsu Morganu, koji mu je doneo najviše štete i raskid ugovora sa Junajtedom, da bi - otišao u Al-Nasr?!

Evidentno je da u svemu uvek po sredini Ronaldov ego, a to ga je koštalo i rastanka sa Mendešom.

Čak je i nakon Ronaldovog raskida ugovora, Mendeš kontaktirao Atletiko Madrid i Borusiju Dortmund da Ronaldu omogući nastupe u Ligi šampiona, ali su klubovi odbili da ga dovedu i nakon toga je potpuno puklo između njih dvojice, tvrdi "El Mundo". 

Da sve bude još gore, ovo nije bio običan raskid poslovnog ugovora, već nešto mnogo dublje.

"Tačka pucanja nije značila samo običan raskid poslovne saradnje na papiru, već nešto mnogo više - porodični odnos, nešto poput odnosa oca i sina, pa tek onda i poslovne saradnje. Mendeš je kum Ronaldovog deteta, a i Ronaldova majka Dona Dolores je uvek pokazivala koliko poštuje i voli Mendeša", piše ovaj list.

Ako pogledamo niz Ronaldovih postupaka, način na koji je naterao Junajted da bi otišao, ali - u Saudijsku Arabiju i da je intervju dao pred početak SP i uticao i na ambijent u reprezentaciji, nemoguće je ne videti da je Portugalac potpuno izgubio kompas od početka ove sezone i samo je pitanje koja će biti njegova sledeća greška i kako će sada njegov ego iskočiti u prvi plan.

Šta ako ga smori život u Saudijskoj Arabiji i još gore - tamošnje prvenstvo? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke