Ronaldov povratak iz snova nije tako sladak - Portugalac gubi milione i reputaciju zbog Junajteda

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.03.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

"Teatar snova" i nije baš za sanjare ove sezone.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda, uprkos dolascima nekoliko vanserijskih igrača prošlog leta, nisu uspeli da zabeleže veće rezultate ove sezone.

I u ovoj takmičarskoj godini, prašina u trofejnom kabinetu Mančester junajteda nastaviće da se taloži. Tako je još od Žozea Murinja... Ole Gunar Solskjer nije uspeo da napravi revoluciju i zimus je napustio "Old Traford". Nasledio ga je nemački mag Ralf Rangnik, ali ni on ne poseduje tu moć koja bi razdrmala Mančester junajted u ovom trenutku.

Najveća zvezda tima je nesumnjivo Kristijano Ronaldo čiji povratak na "Teatar snova" je izazvao nadu navijačima Junajteda, a zastrašio ostatak rivala iz Premijer lige da bi mančesterski velikan mogao biti ozbiljniji takmac u aktuelnoj sezoni. Kada se tu dodaju i kvaliteti Rafaela Varana i Džejdona Sanča nije da su ta predviđanja bila bez osnova. Ipak, biće ovo još jedna sezona bez odličja, a ona, u konkretnom slučaju Kristijana Ronalda, znači neuspeh na svim poljima. 

Portugalac je temperamentno doživljavao svaki primljeni gol i poraz svoje ekipe, a s obzirom na to da su se ta dešavanja nagomilavala, dobiće "udarac" i po džepu. Prema ugovoru koji je potpisao letos, Ronaldo bi ostvarivao ogromne premije ukoliko bi tim dolazio do uspeha. Za dolazak u finale Lige šampiona, Kristijano bi zaradio 2.500.000 funti, a osvajanje prve titule u Premijer ligi donelo bi mu 1.500.000 funti.

Pitanje je da li će Mančester junajted uopšte biti među prva četiri tima u Premijer ligi s obzirom na to kako igra Arsenal, tako da bismo Portugalca naredne sezone, ukoliko uopšte ostane, mogli da gledamo u Ligi Evrope po prvi put u njegovoj karijeri. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke