Ronaldova "Liga šampiona" klauzula, šta je prava istina?

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.01.2023.
09:50
Izvor: Sportske.net

Portugalac stigao u Saudijsku Arabiju, a već ga sele nazad u Evropu?

Al Nassr
Al Nassr

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo je konačno stigao u Saudijsku Arabiju gde je potpisao istorijski ugovor vredan 500 miliona evra do juna 2025. godine.

Ipak, pojavila se vest da on u ugovoru ima posebnu klauzulu zvanu "Liga šampiona", a povezana je sa Njukaslom.

Navodno, pojavile su se glasine da bi Ronaldo mogao da se vrati u Evropu, odnosno u Njukasl, ako ostane u top 4 i plasira se u Ligu šampiona.

Iza svega se krije činjenica da isti vlasnici koji drže Al-Nasr poseduju i Njukasl, pa bi praktično samo "prekomandovali" Ronalda u svoj drugi tim.

Međutim, pouzdani izvori su preneli da takva klauzula ne postoji, i da nije ozvaničena u ugovoru koji je Ronaldo potpisao.

To međutim ne znači i da do ovakvog scenarija ne bi moglo da dođe naknadno. Fudbal je marketing, a Ronaldo je u tom smislu i dalje među najvećima, pa ako se Njukasl zaista plasira u Ligu šampiona, zamislite  još da imaju i Portugalca makar i na klupi za rezerve u elitnom takmičenju...

No, ono što je definitivno - na papiru takva klauzula ne postoji, ali ko sme da kaže da i sam Ronaldo neće zatražiti pozajmicu u Njukasl ako bi mogao da zaigra u Ligi šampiona barem još jednu jesen?

Što se tiče Njukasla, "svrake" večeras imaju ključni meč, gostuju Arsenalu, a AdmiralBet predlaže čist zicer na tip GG - 1,77!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke