''Rosoneri'' ponovo usamljeni na vrhu, prečka ih spasila u finišu, evrogol Benasera!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.03.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Milan sve bliži tituli.

Beta/Alessandro Tocco/LaPresse via AP
Beta/Alessandro Tocco/LaPresse via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Milana ostvarili su još jednu važnu pobdu u šampionskoj trci. ''Rosoneri'' su večeras na Sardiniji savladali ekipu Kaljarija rezultatom 1:0 i sada ponovo imaju tri boda više od Napolija i čak šest od Intera koji je danas osvojio samo bod protiv Fiorentine.

Bilo je nekoliko prilika za Milan u prvom poluvremenu, a trenutak odluke dogodio se u 60. minutu meča, gosti su probili po desnoj strani, a posle upućenog centaršuta u kazneni prostor, Žiro je idealno odložio loptu na ivicu kaznenog prostora za Benasera koji šalje neodbranjivi projektil u mrežu golmana Kranja - 1:0 za Milan.

Kaljari je blizu izjednačenja bio u 76. minutu susreta, kada je Žoao Pedro imao odličnu priliku sa sedam-osam metara, ali je lopta zakačila nekog od igrača Milana i završila iznad prečke.

Pokušavali su domaći i u narednim minutima da dođu do prilike za izjednačenje, ali u 84. minutu su izgubili loptu na polovini Milana, posle čega je usledila brza kontra gostiju u kojoj su učestvovala čak petorica igrača ''Rosonera''. Rebić je na kraju poslao loptu kroz sredinu u kazneni prostor za Kalabriju koji je bio jedan na jedan sa golmanom Kranjom, ali nije uspeo da ga savlada!

Novu šansu za Milan propustio je Žiru u 86. minutu posle odlično izvedenog Ernandezovog kornera. Napadač Milana je zahvatio loptu glavom, gađao je desni ugao, ali su domaći sa gol-linije uspeli da izbiju loptu u polje.

Prava drama pred golom Milana viđena je u 90. minutu, kada je Pavoleti posle centaršuta Zape zahvatio loptu glavom na ivici peterca i pogodio prečku! Lopta je ostala u terenu, imali su domaći još jedan pokušaj, ali je dosuđen prekršaj u napadu.

Po završetku meča došlo je do velike gužve na terenu, nervozni su bili domaćini kojima ''gori pod nogama'' u borbi za opstanak, ali sve brzo smirilo.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke