Roštilj sa ultrasima, pa seldiba u Madrid - koliko će Embape zaraditi u Realu?

Autor: Ivan Cvetković
subota 11.05.2024.
08:46
Izvor: Sportske.net

Madriđani se "otvorili"...

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Od juče je postalo kristalno jasno, iako se to već mesecima unazad i znalo - Kilijan Embape će napustiti Pari Sen Žermen na kraju sezone.

Francuski reprezentativac proveo je u Parizu punih sedam sezona tokom kojih je osvojio sve što je mogao u domaćim okvirima, ali ne i Ligu šampiona, dok je neretko bio na udaru najvatrenijih navijača "svetaca".

Izgleda da su ratne sekire zakopane kada se radi o ultrasima koji su mu spremili i koreografiju na poslednjoj utakmici u Parizu, a sam fudbaler će roštiljati i družiti se sa vođama pristalica PSŽ-a.

Šta nakon toga?

Javna je tajna da će Embape na leto postati novi fudbaler Reala koji je za njega spremio bogat ugovor i to veći od aktuelnog u Parizu.

Francuski novinar Fabris Hokins najavio je da će Embape sasvim sigurno postati najplaćeniji fudbaler Reala, te da mu je klub obezbedio komercijalna prava kakva nije imao niko u istoriji Reala, međutim sama plata biće manja nego kada se pregovaralo o potencijalnom dolasku pre dve sezone.

Embape će imati godišnju platu od 25.000.000 evra kada se oduzmu svi porezi u Španiji, dok je će na ime ove sezone zaraditi 20.000.000 evra. 

Pari Sen Žermen će zbog visokih poreza u Francuskoj na platu Embapea izdvojiti čak 72.000.000 evra, pa će tako sjajni fudbaler nominalno imati manju platu u Madridu, ali veću zaradu.

Kada se na to doda i bonus prilikom potpisa jer stiže kao slobodan igrač, a koji još uvek nije poznato, nema dileme da će Embape zaraditi ogromnu svotu novca tokom perioda u Realu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke