Ruben Dijaš: "Hrvatska je najbolji tim sa kojim smo igrali u novoj eri"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.06.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Hrvati slavili u Lisabonu.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć Portugal u Lisabonu rezultatom 2:1, u jakoj proveri za obe selekcije pred početak šampionata Evrope u Nemačkoj.

Bio je ovo osmi međusobni duel dve selekcije i tek prvi trijumf Hrvata, nakon šest poraza i jednog remija.

Štoper Portugala i Mančester sitija je nakon meča dobio novinarsko pitanje da li je zabrinut zbog ovog poraza pred početak Eura.

"Ne zabrinjava, baš smo zbog toga želeli izazov. Hrvatska je veroatno bila najbolja ekipa sa kojom smo igrali u novoj eri i baš u takvim utakmicama možemo saznati kako ćemo se nositi u stresnim trenucima", rekao je Dijaš i dodao:

Ovo je bilo veliko iskustvo, a rezultat je mogao biti drugačiji. Penal je bio sporan, ali oni su nezavisno od toga stvarali prilike. Dominirali smo u drugom poluvremenu, a Hrvatska je pogodila kada smo bili bolji. Niko ne voli da izgubi i nismo zadovoljni rezultatom. Dobro je spustiti se na zemlju i shvatiti da je, koliko god talenta i individualne kvalitete imali, potrebno bolje funkcionisati kao tim i razumeti svaki segment igre. Imamo puno prostora za rast, a porašćemo onoliko brzo koliko ćemo shvaćati što nam nedostaje", završio je Dijaš.

Portugal će na EP igrati u grupi F, sa Turskom, Češkom i Gruzijom, dok će Hrvatska biti u teškoj grupi B, sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke