Runi: "Želim ponovo da izgradim klub ako se pojave novi vlasnici"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.04.2022.
21:37
Izvor: Sportske.net, Beta

Runi iskren.

. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel
. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel

Povezane vesti

Trener fudbalera Derbi kauntija Vejn Runi rekao je posle današnjeg ispadanja u treću englesku ligu, da će ostati i pokušati ponovo da izgradi klub, ako se pojave novi vlasnici.

Runi je, medjutim, naveo da neizvesna situacija u kojoj se Derbi nalazi dovodi i sam klub i njegovu poziciju u sumnju.

"Preuzimanje kluba mora da se dogodi. Ako se to ne desi, onda se zaista brinem gde će klub završiti. Budućnost kluba je u pitanju, ako se (preuzimanje) ne dogodi, moja budućnost je u pitanju, tako da to mora", rekao je Runi, preneo je Skaj.

Derbi je danas izgubio od Kvins Park Rendžersa sa 0:1 i ispao iz Čempionšipa u treću ligu - Ligu jedan.

Klubu je na početku sezone oduzet 21 bod zbog finansijskih problema.

"Ako dodje do preuzimanja, želim ponovo da izgradim klub. Svake sedmice gledate šta navijačima znači klub, ovo je poseban klub, veliki klub i svi smo ponosni što smo u njemu, a ja želim da budem neko ko će vratiti srećne dane", naveo je bivši kapiten Mančester junajteda.

"Ovo je složena situacija. Žao mi je igrača pošto smo osvojili 52 boda i u normalnim okolnostima bismo bili u bezbednoj zoni. Platili smo cenu onoga što su nam prethodni vlasnici ostavili. Jedino su prethodni vlasnici krivi, a mi plaćamo cenu. Siguran sam da je i za njega, Mela Morisa, ovo tužan dan pošto je navijač Derbija i siguran sam da će biti razočaran"
, dodao je Runi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke