Runijeva noćna mora u Derbiju, sada povređuje i svoje igrače!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 27.07.2021.
09:48
Izvor: Sportske.net

Neverovatna situacija u ekipi iz Čempionšipa.

. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel
. EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel

Povezane vesti

Nekadašnji engleski fudbaler koji se proslavio noseći dres Mančester junajteda Vejn Runi trenutno se suočava sa velikim poteškoćama uoči početka nove sezone kao trener Derbi kauntija.

Naime, u razgovoru sa medijima pre nekoliko dana, Runi je potvrdio da ima svega devet igrača na raspolaganju pred početak nove sezone. Ponovio je da je klub u velikim problemima i da su mu neophodni dolasci, posebno na pozicji štopera, gde klub može da se osloni na dva tinejdžera iz omladinskog pogona.

S obzirom na to da je brojnost izuzetno mala, tridesetpetogodišnji Runi učestvuje na treninzima svog tima, a tokom jednog, uspeo je i da povredi svog igrača Džejsona Najta. Britanski mediji navode da je to bio duel "50-50" i da je deblji kraj izvukao Najt, koji će morati da odsustvuje oko 12 sedmica!

Uprava kluba je ograničena i mogu da angažuju samo igrače na godinu dana ili da ih pozajmljuju, ali na šest meseci ukoliko imaju manje od 23 igrača u profesionalnom fudbalu.

"Potrebno mi je da ljudi rade svoj posao. Nije idealno, štaviše, veoma je teško imajući u vidu da ne znam kako će mi tim izgledati za dve nedelje kada prvenstvo počinje. Moramo ovo da rešimo kako god znamo i umemo", rekao je Runi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke