Ruski i ukrajinski klubovi dobrodošli u Beograd!

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.02.2022.
21:25
Izvor: Sportske.net

Videćemo šta će odabrati.

EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Država Srbija spremna je, navodno, da ugosti i ruske i ukrajinske sportske organizacije kako bi igrale svoje međunarodne mečeve zbog rata dve zemlje.

Invazija Rusije na Ukrajinu poremetila je svaku sferu života u tim državama, a odrazila se i na mnoge druge. Mi ćemo se držati sporta i budući da klubovi iz tih zemalja ne mogu da nastupaju u svojim domovima, moraće da potraže alternativna rešenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je naša zemlja spremna da pomogne u ovoj situaciji, a prema ruskim medijima, najizglednije je da će moskovski Spartak u osmini finala Lige Evrope igrati u Beogradu.

"Ja sam neposredno, pre nego što sam ušao ovde, dobio infromaciju da postoji, ne znam čiji interes, da ruski klubovi u Srbiji igraju utakmice u kojima bi bili domaćini. Pošto sad dobar deo zemalja, odnosno klubova iz pojedinih zemalja ne želi da ide u Rusiju. Da postoji mogućnost da je nečija inicijativa, da li UEFA ili FIFA, ne znam, ako su svi saglasni sa tim mi smo svima dobri domaćini", rekao je Vučić i dodao:

"I ako time možemo da pomognemo u rešavanju problema, mi bismo ponudili najbolje uslove i garantovali bezbednost i formalnim domaćima i gostima. Mi se nikada ne mešamo u takve stravri, ne guramo se jer znamo koliko smo mali i da je to pitanje za velike sile, ali ćemo uvek biti dobro domaćini".

Zbog "bratskog" odnosa Crvene zvezde i Spartaka, ruski tim razmatra mogućnost odigravanja utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a ne bi bilo iznenađenje ukoliko se i drugi mečevi iz ostalih sportova Ukrajine i Rusije budu igrali u Srbiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke