"Ružna" pobeda, ali - Real je gazda Madrida i Španije!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.09.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Tesna pobeda Reala.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima Atletiko Madrid rezultatom 2:1 i tako nastavili svoju neverovatnu pobedničku seriju ove sezone. 

Strelci za Real Madrid bili su Rodrigo u 18. i Fede Valverde u 36. minutu, dok je u finišu Ermoso uspeo samo da ublaži poraz. Real je tako ostao usamljen na vrhu tabele sa maksimalnih 18 bodova, dva više od Barselone, dok je Atletiko pao na sedmo mesto sa samo 10 bodova.

Dijego Simeone je večeras prvi put uvrstio Antoana Grizmana u startnu postavu, ali to nije mnogo pomoglo njegovoj ekipi.

Istina, Atletiko je od početka dominirao i igrao više na polovini rivala, ali delovalo je da je Real upravo to i hteo. Kaznena ekspedicija Reala je bukvalno iz dve polukontre i dva šuta u okvir došla do dva gola i zatvorila utakmicu.

Prvo, u 18. minutu Čuameni je kao na tacni bocnuo preko odbrane Atletika i proigrao Rodriga koji je zakucao loptu pod prečku za 0:1.

Atletiko je pokušavao da nametne svoj stil igre, Grizman je imao dobar udarac sa 20 metara, ali je Kurtoa odlično intervenisao.

Druga polukontra Reala značila je i novi gol, Vinisijus je odigrao dupli pas sa Modrićem, iskosa sa leve strane ušao skoro do peterca, pogodio stativu, a na odbijenu je naleteo Valverde i pogodio za 0:2.

Dijego Simeone je u drugom poluvremenu probao izmenama da probije bedem Reala, prvo su ušli Morata i Kunja, potom i Korea, ali je Atletiko bio prilično bezopasan kada je sa loptom došao do poslednje trećine terena.

Ipak, u 83. minutu Atletiko je posle prekida, koji su mu bila jedina šansa, uspeo da se vrati u meč. Kurtoa je loše procenio let lopte i promašio je, a Ermoso je sačekao na drugoj stativi i ramenom pogodio za 1:2

Na krilima nestvarne podrške sa tribina, Atletiko se spremao za poslednji atak i pokušaj da ukrade makar bod. 

U nadoknadi vremena, strelac gola Ermoso nije mogao da suzdrži emocije, prvo je dobio karton pošto je ušao u klinč sa Karvahalom, a onda je sudija Munuera pokazao prestrogu drugu javnu opomenu, jer je Sebaljos dobro odglumio "udarac u glavu", koju mu nije ni pipnuo.

No, pobedi se u zube ne gleda, Real nije blistao, ali je svoje šanse iskoristio i pobedio, dok je Atletiko praktično već ispao iz trke za titulu...

Standings provided by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke