Sa Šveđanima nema šale - Hamarbi otpustio Milojevića!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.12.2021.
10:36
Izvor: Sportske.net

Razlog se naslućuje.

www.maif.se
www.maif.se

Povezane vesti

Dosadašnji trener Hamarbija Miloš Milojević razrešen je dužnosti sa ove funkcije, a kako se navodi na sajtu švedskog kluba razlog ovakve odluke su pregovori srpskog stručnjaka sa norveškim Rozenborgom.

Nekadašnji pomoćnik Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi je početkom meseca obavestio rukovodstvo Hamarbija da namerava da napusti klub i pređe u Norvešku.

Milojević je potpom otišao u Trondhajm na finalizaciju dogovora sa Rozenborgom, što je navelo čelnike Hamarbija na nepopularan potez.

"Hamarbi je jedan od vodećih skandinavskih klubova i da biste vodili naš tim potrebno je da delite ovaj stav i imate veliko poverenje svih u klubu. Zbog toga nastavak saradnje ne dolazi u obzir o čemu smo i obavestili Milojevića", stoji u saopštenju koji je potpisao predsednik kluba uz napomenu da Hamarbi već radi na angažovanju novog trenera pred prozivku zakazanu za 8. januar.

Milojević je nakon uspešne sezone i po u Crvenoj zvezdi letos prešao u Hamarbi i za šest meseci u Hamabriju zavredeo simpatije sportskog direktora kluba Jaspera Jansona.

"Veoma smo zadovoljni načinom na koji je Miloš vodi tim i tužni što saradnja nije potrajala, ali je odluka o rastanku bila prirodna. Hamarbi ima dugoročnu strategiju koja se ne ruši odlaskom trenera. Ciljevi ostaju isti", poručio je Janson.

Od kluba se oprostio i sam Milojević zahvalivši se svima na saradnju uz želju za što bolje rezultate u budućnosti.

Hamarbi je sezonu završio na petom mestu sa 53 boda, svega šest manje od šampiona Malmea i četiri u odnosu na mesto koje vodi u evropske kvalifikacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke