Sad je samo pitanje tajminga, hoće li Murinjo pre napustiti Romu, nego "Vučica" njega?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.12.2021.
09:49
Izvor: Sportske.net

Čini se da je ovo za bilo kog trenera nemoguća misija...

Beta/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP
Beta/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Povezane vesti

Italijanski mediji obrušili su se na Murinja, navijači su i dalje uz njega, a većina javnost se slaže da je preživeo novi poraz samo jer je veliko ime u pitanju.

Novinari smatraju da je protiv Intera pokazao sve svoje mane, da nije uspeo da motiviše ekipu, da je izabrao lošu taktičku postavku i da je na kraju arogancijom odbio da odgovara na pitanja novinara, što je izazvalo pravu buru.

Jedan deo ga brani, na kraju krajeva tim je bio oslabljen, ali Simone Inzagi nije propustio da konstatuje da je i njegov tim bio bez nekoliko igrača, ali da ne traže alibi.

Ovo je pomalo i cinično jer Inter ima mnogo više fudbalera na raspolaganju.

Problem je što Murinjo nema dobar tim i to je jasno, ali je jasno i da sa par pojačanja neće uspeti da napravi ništa. Prosto, nema toliko novca da dovede pet ili šest igrača, čak i ako proda Kumbulu, Viljara i još nekolicinu na koje ne računa. Traži desno beka, prva opcija je Dalot iz Junajteda, jeftinije varijante Berešinski iz Sampdorije  ili Hendriks iz Lajpcija. Murinjo želi i Zakariju iz Gladbaha ofanzivnog vezistu, ali to je malo verovatan transfer na zinu.

Juče su se pojavile vesti da bi Everton mogao da mu ponudi klupu, ako smene Beniteza, stiče se utisak da u Romi ne bi puno žalili. Jer, tim igra slabije nego prošle godine pod Fonsekom, pisali smo da je on trener sa najgorim učinkom na klupi Rome u poslednjih 10 godina.

Jasno, treba mu dati vreme, ali to je ono što nema, jer ovo je proces koji će trajati predugo. Murinjo ne smatra da je Zaniolo budućnost Rome, nema neko mišljenje o kvalitetima novajlije Vinje, španskog kontigenta, Viljar, Perez, Borha. Želeo bi da se oslobodi i Kumbule, Dijavare, eventualno i Karsdorpa, kada se sve sabere ostaje mu šest ili sedam igrača, ali ni oni nisu svetska klasa. Da bi se borio za četvrto mesto, potreban mu je jači tim,, ljut je na klub što nisu zadržali Džeka, ispostavilo se da je puštanje Pedra greška, da bi Florenci sada bio od koristi. Roma je dobila samo dve od poslednjih šest utakmica u ligi, ostalo su porazi, brukala se u Evropi protiv Bodo Glimta, navijači su razočarani, čak ne deluje da je tim motivisan da se bori.

Murinjo je siguran, ima toliku platu da je nemoguće smeniti ga, ali navodno se u Romi nadaju da će on pre napustiti njih, nego oni njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke