Sad si uzeo trofej, Đan Pjero!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 22.05.2024.
23:14
Izvor: Sportske.net

Đan Pjero Gasperini (66) je započeo svoju trenersku karijeru pre tačno 30 godina kada je psotao deo akademije Juventusa u kojem je igrački i ponikao.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Gasp je nakon devet godina provedenih u Torinu preuzeo prvi tim Krotonea koji je vodio u dva navrata, pre nego što je sa Đenovom uspeo da izbori i plasman u Evropu, što mu je donelo angažman karijere u Interu.

Period u Milanu biće upamćen kao jedan od najgorih za nekog trenera na Apeninima ikada pošto je dobio otkaz posle nepuna tri meseca, da bi godinu dana kasnije postao trener Palerma pre nego što se vratio na dobro poznato mesto - Đenova.

Ekipu Atalante bez prevelikih ambicija preuzeo je 2016. godine, "Boginju provincije" doveo je i do Lige šampiona, ali tek je večeras uspeo da osvoji svoj prvi trenerski trofej u karijeri dugoj tri decenije.

Za Gasperinija mnogi tvrde da je tvrdoglav, ćudljiv, ponekada i nezgodne naravi što je Papu Gomez naučio na teži način kada je kao zvezda Atalante morao da napusti Bergamo posle sukoba sa italijanskim stručnjakom.

Za sve to vreme, Gasperini nije odustajao od ofanzivnog fudbala, a takav pristup mu se konačno i isplatio večeras kada je održao čas iz fudbalske taktike svom kolegi sa klupe Bajera Ćabiju Alonsu koji je pravo otkrovenje u evropskom fudbalu.

Kako kažu, nemačko auto i italijanski trener su dve neuništive kategorije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke