Sada je jasno zašto je Pep nervozan - Arsenal na korak od titule?

Autor: Stefan Matić
petak 20.01.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Katalonac nije navikao da "juri".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Možda je već i sinoć moglo biti rešeno pitanje o titulu, ali se Siti na sebi svojstven način vratio u meč i preokrenuo utakmicu protiv Totenhema. Doduše i "pevci" su tome "pomogli" na volšeban način koji ih krasi već par godina. 

Gvardiola pak nije bio previše srećan i optimističan zbog preokreta na "Etihadu". Videlo se koliko Katalonac ceni kvalitete Arsenala, izjave sa konferencije možete pročitati OVDE

Englezi smatraju da je Pep bio previše nervozan, verujemo da znamo i zašto. Naime, Gvardiola nije navikao da "juri" protivnika u trci za titulom. Katalonac je samo jednom u svojoj karijeri uspeo da nadomesti bodovni deficit posle pola odigranih utakmica. Do titule je gotovo bez greške dolazio kada je imao prednost na polusezoni. 

Od 2008. pa do danas, vodeći Barselonu, Bajern i Siti - Gvardiola je uspeo samo u sezoni 2018/19 da preokrene trku za titulom. Tada je na polovini sezone Siti kaskao šest bodova za Liverpulom, ali je onda usledila ona neverovatna serija i "građani" su slavili titulu sa bodom prednosti u odnosu na "redse". Sada je ponovo u poziciji da juri. Sada ima pet bodova manje, ali i utakmicu više od Arsenala tako da su "tobdžije" u više nego dobroj poziciji ako je suditi po istoriji Gvardiolinih timova. 

Nema sumnje da će i međusobni duel na "Emiratima" za nešto manje od meseca dana biti i ključan, ali ako Siti nastavi da oscilira kao sinoć - "tobdžije" će moći da hlade šampanjac i ranije do toga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke